Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Anders Nielsen

Sider: [1] 2 3
1
Tips & Tricks til RC både / Alternativ sejlvinde
« Dato: Juli 19, 2011, 15:33:52 15:33* »
Jeg har ikke noget link til en side I dk desværre, men den kan købes i mange udenlandske netshops, der plejer ikke at være bøvl men fragten er lidt dyere.

Der er lidt mere info at finde her. http://www.servocity.com/html/hs-785hb_3_5_rotations.html

Det er bare 6v direkte i modtageren.

Jeg bruger den i en 120cm Americas cup båd med 0,8 kvm sejl, og der er det rigeligt med power. Når din båd nu er 170cm, skulle du nok have rigeligt plads til to individuelle system, og så er tror jeg ikke det bliver noget problem.

Nogle sejlvinder har extern power ledning, men ikke denne. Den er heller ikke selvlåsende som nogle andre er, dvs. den brummer lidt når den belastes, men den kan stadig holde støm 3-4 timer på 4xAA, så ikke noget jeg ville bekymmre mig om.  Jeg har bruger min med en Futabea 6kanals (heli) fjernstyring ingen problemer der. Tror nogle gange den spænding der er opgivet er en max spænding, og den spænding omgangshastigheden er opgivet for.

Som lidt inspiration til set-uppet kan du se nedenstående link, til en tråd på en anden side. Hvis du kører videre i tråden udvikler det sig til en ret teknisk snak, om at have en genua i stedet for en fok. Kig på det, der er meget inspiration at hente der.
http://www.rcsailing.net/forum1/showthread.php?6251-43-900/page4

/Anders

2
Tips & Tricks til RC både / Alternativ sejlvinde
« Dato: Juli 19, 2011, 11:25:18 11:25* »
Hej

Jeg tror ikke umiddelbart gevindstangsfidusen kommer til at virke særligt godt. Jeg kan sagtens se hvad du mener, men tror ikke det bliver billigere eller lettere.

Der findes billigere "sejl winches" fx. denne her HITEC HS-785HB til 350 kr (uden fragt)

http://www.cap-maquettes.com/modelisme-bateau/contents/da/d460_servos.html

Hvis båden ikke vandvittig stor kan det også klares med en kraftig servo med en lang arm, men normalt vil jeg mene en winch er det rigtige valg.

Hvis du laver setuppet son de fleste gør, laver du et lukket trekantet loop, med en ring hvor skødet monteres. når winchen kører flyttes øjet og skødet stammes/slækkes. Lidt det samme som en gevind stang.

Mht individuel styring af stor- og forsejl, kan det selfølgelig lade sig gøre ved at lave to loops. Men tror også du vil komme langt med at køre begge på samme servo. Fin-indstilling af skøder kan ordens på land, så sejlene står optimalt i forhold til forholdene.

/Anders

3
Projekter / Americas Cup racer 120 cm
« Dato: Juli 06, 2010, 11:28:20 11:28* »
Efter en periode med køkkenbyggeri andre ting, er der nu kommet lidt gang i byggeriet igen.

Vi har fået bygget riggen, og lavet et par middelertidige sejl af en pressenning.  

Nedenfor link til billeder i galleriet
Her ses båden med rig og middlertidige sejl:
http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/test_t2_10.jpg

Vi har også været igang med at støbe torpedo køl af bly, den vejer lige omkring 2,8 kg. Bladet er krydsfiner beklædt med kulfiber og er ca 40 cm langt
http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/testt_t2_1.jpg

Her på sidste billede er kølen monteret på båden, det begynder at ligne noget.
http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/testtt_t2_1.jpg

Noget kunne tyde på at den kommer ud at sejle i år... Vi har besluttet at denne båd er en prototype, hvor vi kan prøve forskellige ting af på. Senere vil vi bygge to ens racere i kulfiber. Men først skal vi lige se om prototypen her kan sejle.

/Anders

P.S. Når man holder en to-delt bly-støbeform sammen kan det være en god ide lige at tænke over hvor man placerer skrutvingerne, ellers kan det godt ske at de ikke virker så godt bagefter :)

4
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Tætning/smøring
« Dato: April 23, 2010, 07:13:51 07:13* »
Hej

Nu vil jeg ikke gøre mig alt for klog på motoriserede både(Bygger kun sejlbåde), men er det normalt ikke sådan at man har den invendige ende af både skrueaksel og "ror røret" over vandlinien, så vandet ikke løber ind? Det kan nok stadig betale sig at fylde skidtet op med fedt for en sikerheds skyld.

/Anders

5
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Marts 10, 2010, 07:37:30 07:37* »
Her er et billede af storm P. løsningen. Den rulle man kan se der er drevet rundt af en elastik skulle egentlig være drevet direkte af en hurtigtkørende servo, men da jeg fik den skilt ad, var stopperpinden (Den der normalt sidder inde i servoen og sikre at den ikke kan køre for langt) integreret i selve tandhjulet, dvs at der der var tre tænder der var fyldt ud så servoen kunne ikke kør rundt og rundt.

Denne servo er faktisk kun en servo med motor. Alt elektronikken er pillet ud. Motorledningerne er loddet på motorledningerne i den store servo der driver spillet. Ind imellem er der ensretter således at denne servo altid kører den samme vej, uanset om spillet trækker spileren op eller ned.

Det skulle så gerne gøre at den line der bliver slap vil blive trykket ned mod aftrækkerrullen af de fjederbelastede ruller der står oven på, og på den måde skulle der ikke gå kluder i skidtet.

Jeg tror på det nok skal virke når ruller og så videre bliver lavet på en drejebænk i nylon.

/Anders

6
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Marts 09, 2010, 19:42:46 19:42* »
Hej

Nu har jeg prøvet at lave en "spil" version, det virker nææææsten.

Jeg har ikke helt kunne få "aftrækker" systemet til at virke, mest på grund af at jeg ikke har haft ordentligt værktøj. Det er lidt svært at lave runde ting der skal køre rundt, når man kun har en håndboremaskine og løvsav. Men det har dog overbevist mig om at "spil" versionen er vejen frem. Vil nok erstatte 10-turn potentiometeret med en slags endestop som også kan virke som overbelastnings sikring.

se videoen på youtube. Det jeg hiver i når det køre, er kun for at sikre at den line der bliver slækket ikke kludrer, fordi aftrækkersystemet ikke fungerer helt.

http://www.youtube.com/watch?v=gQwMp5udeAk

Kan lige vedhæfte et billede af min Stom P. løsning af et aftrækker system i morgen har glemt min memorykortadaptor ude på arb.

/Anders

7
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Februar 24, 2010, 18:37:34 18:37* »
Det er ikke så svært igen. Man har en line gående nede fra cocpitet op gennem spilerbrønden. Linen går så gennem et hul 1/3 oppe i spileren og bundet til et punkt 2/3 oppe. På den måde folder spileren sig fint sammen og smutter ned i spilerbrønden, når man trækker nede fra cocpittet.

Jeg har en lille film mere der viser et set fra en anden vinkel.

http://www.youtube.com/watch?v=MTiisA2jSEU

Og så et klip af et forsøg på at få den ned igen, Det lykkedes dog ikke. Tror nogle line gik i kludder hvilket resulterede i at servoen hev mit takkelgarn over... øv øv...

http://www.youtube.com/watch?v=3EsGkcct_s0

Jeg tror jeg vil prøve at lave en løsning med et "normalt spil", altså uden et lukket loop. Det må kunne lade sig gøre at holde de liner stramme på en anden måde...

/Anders

8
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Februar 22, 2010, 20:22:03 20:22* »
Hej

Jeg har rodet lidt med en spiler op/ned test.

http://www.youtube.com/watch?v=mvEorvU7Oao

Til at drive det hele har jeg brugt en std. størrelse servo, med metalgear og kugle lejer og hele skidtet. Den skulle have en trækkraft på 13 kg/cm, så det er en tapper lille svend. Jeg har opereret potentiometret der sidder inde i servoen ud og forlænget ledningerne så de når langt uden for servoen. Jeg har så erstattet det lille 180graders 5k ohm potentiometer med et 10turn 5k ohm potentiometer. 10turn potentiometeret har jeg forbundet til min improviserede sejlvindetromle, med lidt krympeflex. VUPTI så har man en relativt kraftig servo der kan køre 10 omgange til lige over 200kr.

Servoen er programmeret til ikke at udnytte potentiometerets fulde udslag, kun de 160 af de 180 grader så når man bruger et 10turn potmeter får man omkring 8 omgange. Men det er der råd for. Jeg har indsat et skyde potentiometer i hver ledning, på den måde kan man øge modstanden lidt og trimme de sidste 2 omgange ud af den. Det virker fint.

Jeg har lavet et lukket loop som også bruges normalt til skøde systemer i modelbåde, men fordi jeg skal trække noget der ligner 2meter, har jeg været nødt til at lave en udvæksling med nogle små blokke, så når det lukkede loop har flyttet sig 50cm har faldet flyttet sig 150cm. Trækkraften bliver selvfølgelig reduceret på den måde, men det kan godt virke. Hagen ved det hele er at systemet skal virke både til at trække spileren op og ned. Det betyder at faldene uungåndgåeligt vil blive slappe så der skal opfindes et system der kan klare det.

Min plan var egentlig at føre alt snor rundt i små alurør, men det viste sig at det gav alt fr meget modstand. Så jeg har indset at alt skal styres med blokke.  "Rørførrings metoden" gav ellers en masse frihed til at placere tingene hvor der var plads. Men der var ingen der sagde det skulle være let. Hele forsøget har medført at fokus nu er flyttet over på at lave nogle gode funktionelle blokke, der kan klare opgaven.

Jeg har købt nogle nylon rundstænger, som jeg forhåbentlig kan få drejet ned til nogle fine små ruller. Vi har heldigvis en fin drejebænk ude på arbejde så det er egentlig et spørgsmål om hvor småt man kan lave det. Det må tiden vise.

Jeg har også tænkt på om det er muligt at lave et system uden et lukket loop. Mere eller mere et almindeligt spil. Hvis man nu kunne sikre at linerne ikke bliver slappe rundt om rullerne, så det hele ikke går i kludder.

Jeg holder lidt igen med at tegne på computeren intil jeg har fundet en brugbar løsning.

Det blev til en halv-lang smøre... håber det giver mening...

/Anders

9
Projekter / Americas Cup racer 120 cm
« Dato: Februar 15, 2010, 11:51:36 11:51* »
Så er der lidt nyt fra projektet. Det går ikke så hurtigt da det kniber lidt med at finde tidspunkter hvor vi begge har tid. 100km er alligevel et stykke at køre for at bygge båd et par timer. Se de store ting laver vi sammen, og så i mellemtiden går han og fifler med de lidt mindre ting.

Vi er tæt på at skulle til at investere i rig og sejl. Vi har mere eller mindre ror og køl(bladet) på plads. Vi er også godt igang med en plug til at støbe en blykøl. Har taget et par billeder hvor det hele er sat sammen, så I kan se hvor det bærer hen af...

Invendigt har vi egentlig også det meste på plads.

/Anders

10
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Februar 09, 2010, 10:57:39 10:57* »
Jeg tegner i Autodesk Inventor. Til dem der ikke kender det, er det primært et mekanisk CAD program. Det har så også en studio del hvor man kan lave mere eller mindre foto-realistiske billeder og film. Regner med at jeg vil lave nogle små film når jeg mener jeg har principperne på plads.

Det laver en ret god kulfiber imitering, og det eneste man gør er at sige at en flade skal være kulfiber, det er ret let.

http://www.skalamodelskibe.dk///images/photoalbum/testb_t2.jpg

/Anders

11
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Februar 08, 2010, 08:18:44 08:18* »
Hej

Jeg har lagt lidt screen shots op i galeriet af fremgangen i designet.

Jeg er bange for at jeg bliver nødt til at tagne alt, og teste lidt forskelligt, for at jeg selv tror på at det kommer til at virke.

Her kommer billederne (screenshots)
http://www.skalamodelskibe.dk///images/photoalbum/test_t2_9.jpg
http://www.skalamodelskibe.dk///images/photoalbum/testt_t2.jpg
http://www.skalamodelskibe.dk///images/photoalbum/testtt_t2.jpg

Over and out...

12
Projekter / RC 29er skiff skala 1:4
« Dato: Januar 25, 2010, 13:56:52 13:56* »
Jeg er så småt startet på et ret stort og lidt abitiøst projekt.

Jeg vil bygge en 29er jolle med alle funktioner i størrelsesforholdet 1:4 dvs. at modellen bliver godt 108 cm lang.

Jeg kommer selv til at tegne spandter og det hele fra bunden, så der er rigtig meget arbejde i det.

En af de store udfordringer bliver at lave et balance system, der kan flytte en balast, for at modvirke krængingen fra sejlene. En 29er skal sejles helt fladt så det skal den her også. Jeg har lavet en lille principiel prototype og er egentlig godt tilfreds med resultatet. Se youtube

[movie=youtube]
&hl=en_US&fs=1&">
&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
[/movie]

Jeg har også lavet stævnen og agterenden for lige at bekræfte nogle byggemåder.

http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/nercad_t2.jpg

http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/nertop_t2.jpg

http://www.skalamodelskibe.dk/images/photoalbum/nerside_t2.jpg

Det er jo et lidt atypisk project for denne side da det ikke sådan et meget detalieret skib, men jeg håber alligevel der er nogen der vil have interesse i at følge med i byggeriet.

/Anders

13
Opbygning samt forevisning / Jutlandia
« Dato: December 23, 2009, 10:39:38 10:39* »
Det ser bare mega flot ud, du må have en engels tålmodighed... *tup*

Glæder mig til at se det når det bliver malet.

De forme du har brugt til at støbe, er de behandlet med noget slipmiddel, eller binder P100 ikke på styren.

/Anders

14
Tips & Tricks til RC både / Hvordan bliver båden tæt???
« Dato: November 30, 2009, 08:24:31 08:24* »
Hej

Jeg går ud fra at det er en sejlbåd vi snakker om... :)

Det er næsten umuligt at få det helt tæt tror jeg.

Jeg har vedhæftet et billede der viser to forskellige måder at lave servo setup på. Det viser også lidt detaljer omkring gennemføring af skøder mm.

/Anders

15
Projekter / Americas Cup racer 120 cm
« Dato: November 29, 2009, 17:18:47 17:18* »
Hej igen

Nu er vi godt igang med plug'en til dækket. Nedenfor lidt billeder.

/Anders

Sider: [1] 2 3