Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Anders Nielsen

Sider: [1]
1
Tips & Tricks til RC både / Alternativ sejlvinde
« Dato: Juli 19, 2011, 15:33:52 15:33* »
Jeg har ikke noget link til en side I dk desværre, men den kan købes i mange udenlandske netshops, der plejer ikke at være bøvl men fragten er lidt dyere.

Der er lidt mere info at finde her. http://www.servocity.com/html/hs-785hb_3_5_rotations.html

Det er bare 6v direkte i modtageren.

Jeg bruger den i en 120cm Americas cup båd med 0,8 kvm sejl, og der er det rigeligt med power. Når din båd nu er 170cm, skulle du nok have rigeligt plads til to individuelle system, og så er tror jeg ikke det bliver noget problem.

Nogle sejlvinder har extern power ledning, men ikke denne. Den er heller ikke selvlåsende som nogle andre er, dvs. den brummer lidt når den belastes, men den kan stadig holde støm 3-4 timer på 4xAA, så ikke noget jeg ville bekymmre mig om.  Jeg har bruger min med en Futabea 6kanals (heli) fjernstyring ingen problemer der. Tror nogle gange den spænding der er opgivet er en max spænding, og den spænding omgangshastigheden er opgivet for.

Som lidt inspiration til set-uppet kan du se nedenstående link, til en tråd på en anden side. Hvis du kører videre i tråden udvikler det sig til en ret teknisk snak, om at have en genua i stedet for en fok. Kig på det, der er meget inspiration at hente der.
http://www.rcsailing.net/forum1/showthread.php?6251-43-900/page4

/Anders

2
Tips & Tricks til RC både / Alternativ sejlvinde
« Dato: Juli 19, 2011, 11:25:18 11:25* »
Hej

Jeg tror ikke umiddelbart gevindstangsfidusen kommer til at virke særligt godt. Jeg kan sagtens se hvad du mener, men tror ikke det bliver billigere eller lettere.

Der findes billigere "sejl winches" fx. denne her HITEC HS-785HB til 350 kr (uden fragt)

http://www.cap-maquettes.com/modelisme-bateau/contents/da/d460_servos.html

Hvis båden ikke vandvittig stor kan det også klares med en kraftig servo med en lang arm, men normalt vil jeg mene en winch er det rigtige valg.

Hvis du laver setuppet son de fleste gør, laver du et lukket trekantet loop, med en ring hvor skødet monteres. når winchen kører flyttes øjet og skødet stammes/slækkes. Lidt det samme som en gevind stang.

Mht individuel styring af stor- og forsejl, kan det selfølgelig lade sig gøre ved at lave to loops. Men tror også du vil komme langt med at køre begge på samme servo. Fin-indstilling af skøder kan ordens på land, så sejlene står optimalt i forhold til forholdene.

/Anders

3
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Tætning/smøring
« Dato: April 23, 2010, 07:13:51 07:13* »
Hej

Nu vil jeg ikke gøre mig alt for klog på motoriserede både(Bygger kun sejlbåde), men er det normalt ikke sådan at man har den invendige ende af både skrueaksel og "ror røret" over vandlinien, så vandet ikke løber ind? Det kan nok stadig betale sig at fylde skidtet op med fedt for en sikerheds skyld.

/Anders

4
Opbygning samt forevisning / Jutlandia
« Dato: December 23, 2009, 10:39:38 10:39* »
Det ser bare mega flot ud, du må have en engels tålmodighed... *tup*

Glæder mig til at se det når det bliver malet.

De forme du har brugt til at støbe, er de behandlet med noget slipmiddel, eller binder P100 ikke på styren.

/Anders

5
Tips & Tricks til RC både / Hvordan bliver båden tæt???
« Dato: November 30, 2009, 08:24:31 08:24* »
Hej

Jeg går ud fra at det er en sejlbåd vi snakker om... :)

Det er næsten umuligt at få det helt tæt tror jeg.

Jeg har vedhæftet et billede der viser to forskellige måder at lave servo setup på. Det viser også lidt detaljer omkring gennemføring af skøder mm.

/Anders

6
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Ledninger til servoer.
« Dato: Oktober 02, 2009, 13:42:08 13:42* »
Pendulet sidder på det potentiometer der normalt sidder inde i servoen og følger servoarmens bevægelser. Dvs at når pendulet drejer, tror servoen at armen står forkert, så den begynder at køre for at få tingene til at passe igen.

Det kan godt være bølgegang giver problemer, men regner ikke med at modellen kan sejle i ret meget vind (hvis det overhovedet kommer til at virke), så det må tiden vise. Hvis det bliver et problem kan jeg måske prøve med noget dæmpning af en art.

Jeg har også en lille gyro siddende der med det samme reagerer på krængninger.

Det bliver spændende om det hele kommer til at køre rundt uden nogen form for stabilitet eller det bliver ok. Regner med at den skal have lidt vægt i enden af sværdet også...

7
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Ledninger til servoer.
« Dato: Oktober 01, 2009, 18:59:51 18:59* »
Og et mere af hele molevitten

8
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Ledninger til servoer.
« Dato: Oktober 01, 2009, 18:56:47 18:56* »
Og et billede

9
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Ledninger til servoer.
« Dato: Oktober 01, 2009, 18:55:38 18:55* »
Jeg har leget videre med ideen og har fundet en god løsning (syntes jeg).

Jeg har afmonteret motoren fra printkortet og taget potetiomeret ud og loddet det på igen med lidt ledninger imellem. så nu er det kun motoren og gearene der er tilbage i servoen.

Hele endestops problematikken har jeg så løst ved indsætte en switch i hver motorledning med en diode mellem de to ben. Det gør så at når kontakten ikke er aktiveret kan strømmen løbe begge veje, men nå slæden aktiverer kontakten kan strømmen kun løbe den ene vej. Vupti!!!

Jeg har lagt en lille video på youtube, hvor i kan se det hele virke. Det er bare hurtigt klasket sammen, men jeg syntes det beviser at systemet godt kunne virke. Det skal selvfølgelig udvikles så det bliver rirgig smart, men der skal jeg nok lige have tegne båden først.

[movie=youtube]
&hl=en&fs=1">
&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
[/movie]

Nu er der vist ikke flere undskyldinger for ikke at gå i gang med tegningerne af "jollen"

Anders

10
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Ledninger til servoer.
« Dato: August 28, 2009, 13:26:28 13:26* »
Hej

Jeg har lige et spørgsmå, som er lidt i samme boldgade...

Jeg har et lille projekt kørende, hvor jeg skal have en vægt til at køre frem og tilbage på en skinne. Systemet skal bruges i en fremtidig model af en 29er sejljolle, som et balance system. Helt sikkert ikke noget der ligger lige til højrebenet. Men leger lidt med ideen...

Jeg har modificeret en servo til at køre uendeligt. Her i testfasen har jeg bare opreretet potmetert ud af servoen, så jeg kan "nulstille" på det efter behov. Vil forsøge at montere et lod til potmeteret således at en krængning af båden vil få vægten til modvirke det. Evt også med hjælp fra en heli gyro, men det må lige vente lidt. First things first...

Jeg ville rigtig gerne lave en limit switch i begge ender af skinnen så vægten selv stopper når den når enden. Problemet er, at den jo kun skal stoppe med at køre den ene vej. den skal stadig kunne køre til den anden side hvis båden krænger den anden vej.

Har prøvet at få en switch til at koble nogle mostande ind mellem potmeter og servo printplade, men det var ikke nongen succes:( Men jeg blev da lidt klogere. Det fik servoen til at køre frem og tilbage i små ryk. Jeg erstattede modstandene med potmetere, så jeg kunne justere, og så virkede det faktisk, lige indtil krængnings potmeteret ændrede stilling, så gik det hele i vasken, og servoen kørte bare derud af.

Er der nogen der udfra ovenstående, måske lidt uforståelige, forklaring har nogle ideer til hvad jeg kan gøre? Ved godt det er et lidt sindsygt projekt, men udfordringen er nu engang en af mine største motivationsfaktorer.

Hvis det kan hjælpe har jeg vedhæftet et billede af en 29er, så i har en ide om hvad jeg er igang med.

Vh Anders

11
oplysninger om træf samt udstillinger / Jysk modelskibsklub. ( Træf )
« Dato: April 02, 2009, 08:46:23 08:46* »
Det lyder som et rigtig godt arrangement. Jeg har i hvert fald tænkt mig at komme.

Tvivler måske lidt på at min Americas cup sejlbåd bliver færdig. Nogen der ved hvor dyb søen er? Mener jeg kan huske der er fliser på bunden.

Har været lidt ude af RC game'et et stykke tid, men er på vej tilbage.  Jeg har nogle gamle rc både der sikkert stadig kan sejle, og kan også bidrage med en en RC el-motorcykel.

Håber der er mange der vil støtte op om arrangementet. (Og at det bliver godt vejr den dag :D

/Anders

12
Generel debat om sjove modelbåde/skibe / Rc Surfer
« Dato: Marts 17, 2009, 07:44:31 07:44* »
Kunne være sjovt med en RC kitesurfer, men tror godtnok det bliver et projekt for viderkomne. Det kommer selvfølgelig an på hvordan man definerer kitesurf.

Jeg kitesurfer selv, så har en gammel kite liggende der måske kan bruges. Mon ikke den lille surfer-mand nok skal få lidt fart på, hvis man spændte ham efter en 25 m2 kite *lol*

/Anders

Sider: [1]