Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - gallus

Sider: [1]
1
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Jørgen Krog er ikke mere
« Dato: Januar 23, 2015, 11:07:18 11:07* »
Har kun været medlem en uge, men Jørgen Krog har allerede nået at vise stor hjælpsomhed og engagement samt endda bare lige lavet flere instruktionsvideoer lige til mig nybegynder.

Kendte så kun Jørgen Krog i kort tid - men har nået at efterlade et stort savn. Tak Jørgen og ære være dit minde.

Christian Koch
Sønderborg

2
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 22, 2015, 23:21:24 23:21* »
Var en tur i Tyskland for af finde den lim. DUBORG forhandlede ikke UHU lim mere - MEN, de havde et mærke PATTEX som havde en Modellbau lim med en lige så lang tynd spids. Jeg købte et helt lager :-)
Har nu lavet et dæk som du beskrev med sytråd imellem, men jeg forsøgte mig med den ide jeg havde, hvor jeg ikke limede systråden men blot lagde den imellem.
Efterfølgende lakerede jeg 2 gange henover det hele - og resultatet synes jeg er ok. Lakken holder tråden fast som en lim efter den er tør.

1000 tak for hjælpen til mit første "rigtige" dæk :-)

Christian Koch

3
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 21, 2015, 23:33:28 23:33* »
Uha - nu fik jeg da lige et problem med din løftede pegefinger :-)

Jeg overvejede bestemt slibning før jeg nu har lagt på et kahytstag som prøveklud - MEN, de der tynde 0,7 x 2 mm Annegre lister knækker for mig allerede nå de se sandpapiret komme. Så jeg har valgt i prøvemodellen at lime dem på med et lille mellemrum, og hvor jeg før pålimningen havde malet bunddækket sort. Har nu slebet det en lille smule (ser faktisk godt ud) og så får de lidt mere slibning efter tråden er lagt ned

4
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 21, 2015, 21:14:46 21:14* »
1000 tak for det. Jeg inviterer konen på en indkøbstur over grænsen i morgen - og så kommer vi nok tilfældigvis forbi Duborg :-)
Den der lækre spids har jeg bare savnet SÅ mange gange.

Det billede hvor du har brugt kinesertråd ser da vældig godt ud - den vil jeg lige prøve af også.

5
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 19, 2015, 23:17:27 23:17* »
Mange tak for den metode også. Er det almindeligt, at selve plankningen bliver omkranset af tvær- og langsgående lige stykker ? Jeg kan se alle de viste dæk har det - og jeg kan ikke se det på tegningerne for DANMARK.

Hvis du læser dette KROGH - vil du så være rar at oplyse mig om den der jeg kaldte "limtingest" man kan se i din video. Om jeg så skal køre helt til Århus for at købe en sådan - så starter jeg i morgen deropad :-)

Christian Koch
Sønderborg

6
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 19, 2015, 17:43:56 17:43* »
Hvor var det godt at se. Føler mig mere og mere sikker på mit projekt.
Hvad er dog det for en vidunderlig spids LIMTINGEST du bruger ? Jeg har haft rigtig meget bøvl med liming op til nu (en tidliger model jeg skulle prøve med).

Christian Koch

7
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 19, 2015, 14:39:33 14:39* »
Ser bare frem til din lille test :-)

8
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 19, 2015, 12:12:54 12:12* »
Jamen, hvor er det herligt med de kommentarer. Nu er jeg ikke i tvivl - det bliver selvfølgelig 0,5 mm styren og super at følge den omtalte tråd - Det er nøjagtig sådan det skal se ud til sidst.
havde forestillet mig at bruge UHU Hart lim - mener at Michael nævnte at den binder hvad som helst - men hmmm, der er jo ikke meget at lime på med de smalle stykker styren. Er lidt nervøs for at jeg vil komme til at klatte rundt med limen - fx ovenpå listerne.

9
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Januar 19, 2015, 08:43:44 08:43* »
Hej. Har genoptaget min hobby fra drengetiden nu hvor pensionen er en kendsgerning, men kan ikke huske noget som helst af hvordan jeg gjorde :-)
Er gået i gang med Skoleskibet Danmark og har lyst til at give den en rigtig god finish, bl.a. ved at dække dækket med maghoniplanker med sådan lidt sort imellem.
Har talt med modelskibet (Michael tror jeg nok) og har prøvet at bruge sådan nogle tyndt skårne strimler at sorte styren plader, men kan ikke rigtig få skåret i tilpas tynde strimler. Har også hørt nogen sige, at man kan bruge en blyant til at trække op imellem plankerne.

hvis nu jeg vælger stregemetoden - er der så nogen der har erfaring med hvilken type blyant man så bør bruge ? Går ud fra at markeringen vil blive tydeligere efter lakering.
Er der andre metoder nogen har anvendt ? eller en link til nogle artikler desangående ?

Glæder mig til en evt. response - det kribler helt vildt i fingrene for at komme videre - da jeg er gået lidt i stå, fordi jeg har fået den ide at "planke" før jeg monterer endeligt.

Sider: [1]