Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Steen B

Sider: [1]
1
Jo jo - den er god nok; efter en længere korrespondance med Kolding kommune, er det lykkedes mig at skaffe en vistnok RET speciel tilladelse - nemlig til at sejle på Slotssøen i Kolding.

Søen ejes formelt af kongehuset, og den administreres af "Slots- og ejendomsstyrelsen", og fra dem har jeg netop modtaget tilladelse til at sejle med model-sejlskibe på Slotssøen!!!;)

Det er lidt specielt, da det ellers kun er de kongelige, der må sejle  på den (hvis de lige "dumper forbi"), og der ligger af samme grund altid en lille jolle parat ude  på søen, men fremover, så vil man også kunne se undertegnedes skibe på søen! B)

He he - mon kan så kan kalde sig "Hof-leverandør"?:D

2
Teknik / (Messing-)hængsler
« Dato: September 05, 2008, 11:10:07 11:10* »
Hvem har erfaring med at producere hængler??

Jeg har en del luger på mit nyeste projekt (= en 2 mastet skonnert i skala 1:12), hvor jeg gerne vil have hængsler monteret. Hængslerne BEHØVER ikke kunne virke, meeeeen det kunne da være ekstra sjovt, hvis de gjorde, men som sagt - intet krav.

Er der nogen, der kan give lidt hjælp her; materialer og "fabrikation"??

Mvh
Steen

3
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Patinering af messing
« Dato: August 19, 2008, 13:03:10 13:03* »
Jeg leder efter gode råd/erfaringer fra folk, der har prøvet at patinere messing.

På nettet har jeg kunnet finde lidt, men ikke meget. Bl.a. nævnes "Svovl-blomme" som et kemikalie (købes på apoteket) der kan benyttes - men ikke noget om hvordan, i hvilket forhold osv.

Er der nogen her, der vil dele evt. erfaringer på dette område??

4
oplysninger om træf samt udstillinger / "Nordlichtertreffen 2008"
« Dato: Maj 28, 2008, 14:41:01 14:41* »
Hej alle

Den tyske modelskibsklub; "Minisail-Classic", som jeg er medlem af, afholder flere træf i løbet af året. Det der er nærmest på Danmark, er i Neumünster, og afholdes i perioden: 12.-13.07. 2008.

Disse træf er ikke kun forbeholdt medlemmerne; også andre, der bygger (sejlende) modeller af originale sejlskibe, kan deltage. Bemærk; hvis du ikke er medlem, og medbringer en model, vil du blive bedt om at medbringe dokumentation for den model du har bygget/medbragt.:)

Jeg har selv deltaget de sidste par år, men har pga tidspunktet ikke mulighed for at deltage i år.

Læs evt. mere om klubben (og dette samt andre arrangementer) på adressen:

http://www.minisail-classic.de/

5
oplysninger om træf samt udstillinger / "Modellbau Bremen 2008"
« Dato: Maj 28, 2008, 14:35:09 14:35* »
Til interesserede kan jeg fortælle, at der er perioden 21.11. - 23.11.08 er en RET stor model-messe i Bremen.

Den er - efter min opfattelse - langt bedre (mere seriøs) end den, der plejer at finde sted i Hamburg på nogenlunde samme tidspunkt.

På messen finder du ALT (og jeg MENER det = ALT) inden for model-hobby...og der er naturligvis masser af ting, der bliver demonstreret.

Læs evt. mere på adressen:

http://www.modellbau-bremen.com/en/modellbaubremen

6
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Klassiske, fjernstyrede sejlskibe
« Dato: Maj 16, 2008, 19:25:12 19:25* »
Hej alle, der måtte læse dette indlæg.

Jeg bygger modeller af klassiske modelskibe, som jeg også sejler med fjernstyret. Mine modeller bygger jeg helt fra bunden via byggetegninger typisk fra bøger og lign.

Skibene sejles som sagt via fjernstyring, og den arbejder typisk med 3 funktioner; 1 = ror, 2 = storsejl og 3 = forsejl. Der er således ikke nogen motor, og skibene sejles udelukkende som de rigtige.

Jeg forsøger nedenfor at indsætte et par billeder af min model "Heimdal" en såkaldt sildekutter fra Nordenhuse. Den er bygget efter tegninger i Chr. Nielsens bog "Danske bådtyper", og er i skala 1 : 6.

Jeg vil meget gerne høre fra andre, der evt. også bygger klassiske sejlskibe til fjernstyring.

Mvh
Steen

Sider: [1]