Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - MichaelCS

Sider: [1]
1
Opbygning samt forevisning / Beklædning af skrog / tegne støttelinjer
« Dato: Januar 10, 2011, 10:03:20 10:03* »
Jeg har netop købt mit første modelsæt - det lille vikingeskib Roar Ege fra Billing Boats - og er hurtigt løbet ind i noget, jeg ikke rigtig kan hitte ud af. Nemlig hvordan jeg i beklædningen af skroget sikrer, at listerne sættes korrekt på.

Baggrund: Styr- og bagbordsside bygges hver for sig ved at lægge køl og mastefundament og beklæde hver skrogside med lister fra kølen og op ved at støtte sig til nogle midlertidige spanter. Det er det, jeg skal til nu. Siden skal de to halvdele samles, de midlertidige støttespanter fjernes og de endelige spanter sættes ind.

Men:

I vejledningen og på tegningerne angives, at der skal tegnes nogle "støttelinjer" på listerne, så man ved hvor næste liste skal limes på. Imidlertid er tegningen af beklædningslisterne i vejledningen i betydeligt mindre skala end modellen, så jeg kan ikke bruge den som 1:1 angivelse af, hvordan jeg skal tegne linjerne. Det gør det lidt svært. Her er ingen angivne mål, regler eller andet, jeg kan holde mig til.

Jeg tør heller ikke blot montere listerne UDEN først at tegne linjerne, for så kommer jeg nemt til at placere listerne for tilfældigt, så de næppe passer med de endelige spanter, når de engang skal monteres. Måske bliver skroget endda pivskævt.

What to do?

Beklager, hvis svaret er fuldstændig indlysende. Men husk, at I her har med en begynder at gøre :).

Bedste hilsener
Michael

Sider: [1]