Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Das boot

Sider: [1] 2
1
oplysninger om træf samt udstillinger / Model og hobbymesse.
« Dato: Februar 10, 2017, 12:27:23 12:27* »
Husk at det er denne weekend at model og hobbymessen er i Års messecenter, både lørdag og søndag.

Mvh. Brian

2
Efterlysning / Minestrygeren Schütze
« Dato: Januar 31, 2016, 19:55:39 19:55* »
Ville høre om nogle af jer derude har bygget Minestrygeren Schütze som Robbe lavede for en del år siden.

Spørger da jeg har købt et skrog til Schütze for en del tid siden og gerne vil have denne gjort sejlklar til sommer, men har som sagt kun plastskroget og skal selv fremstille det meste af de manglende dele.

Ville derfor høre om nogle skulle ligge inde med de tegninger som fulgte med byggesættet fra nyt og om jeg kunne købe en kopi af disse, da det vil gøre det nemmere af fremstille delene ud fra tegningerne, istedet for billeder fundet på nettet.

Mvh. Brian

3
Generel debat om fragtskibe / Danske rederier
« Dato: Februar 06, 2015, 19:46:29 19:46* »
Har et lille fif til jer som bygger modeller af fragtskibe fra danske rederier, der kan man på biblioteket låne de bøger som hedder "Danske Rederier" og er skrevet af Bent Mikkelsen og udgivet af Betty Nordgas Forlag. Der findes 15 bøger og på indholdsfortegnelserne til hver bog, står der hvad rederier de indeholder info om. Grunden til at jeg mener de kan være interessante for os modelbyggere skyldes at der er mange fotos i bøgerne, fotos af de forskellige skibe og fra både dæk, styrehus osv osv, så man kan se mange af de detaljer som man ellers ikke ser på de billeder som der normalt bliver knipset af skibene, hvor det typisk bare er et billede fra side og hæk samt stævn.
Jeg har fået en del timer til at gå med at lure detaljer af på billederne og samtidigt er det jo heller ikke den værste læsning man ellers kan fordrive en mørk kold vinteraften med ;-)

4
Teknik / Spektrum DX6i
« Dato: November 11, 2014, 21:01:56 21:01* »
Hej folkens
Har købt en brugt 2,4ghz Spektrum DX6i sender, da den fint kan klare mine krav til styring af mine modelskibe. Problemet er bare at senderen før har været brugt til at styre flymodeller og derfor ikke har den fjedervirkning på "gaspinden" som får kontakten til at stå i neutral (midter funktion) når man slipper "gas" pinden, i min sender bliver den bare stående i den stilling hvor jeg slipper pinden, ligemeget om det er frem eller bak. Har haft senderen åbnet og kan se at fjederfunktionen er nem at lave hvis man få delene til dette, da kontakten (frem og bak) er forberedt denne funktion. Mit spørgsmål er så bare om man kan købe disse dele og hvor man kan få dem henne, har kigget på Modelskibets side, men uden held, eneste som jeg har kunne finde på nettet var en komplet frem/bak kontakt til senderen, men ellers må man selv igang med at konstruere noget hvis ikke dette kan købes.

5
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Opløsning af lim.
« Dato: April 16, 2014, 21:08:29 21:08* »
Kan man opløse limen på ting som er limet sammen for mange år siden, har et par halvbyggede projekter som jeg har overtaget efter andre og ville derfor gerne have skilt delene, overbygning osv. fra hinanden, så det er til at lave om og udbedre de fejl og mangler der nu er. Noget har jeg haft held til at vrikke forsigtigt fra hinanden, men især styrehus og sådanne ting, kan man høre træet knager når man vrider i det, har forsøgte med en tynd spartel, men er bange for at det så bare knækket helt. Ved godt at alternativet er at lave nyt træ, men inden jeg springer ud i det, så ville jeg lige høre om nogle havde et eller andet fif som kunne gøre det lettere. Skal i lige have lidt til smilebåndet, så er det ene skib jeg har fået faktisk støbt indvendigt med cement, da dette er ballast, så har man set dette med ;-) he he !!!

6
Generel debat om slæbebåde / Hjælp til rette navn
« Dato: April 12, 2014, 19:28:02 19:28* »
Har overtaget denne slæbebåd efter en anden og vil gerne have den sat istand og lavet korrekt efter det skib som den er bygget efter, problemet er bare at navnet "WOTAN" fra Hamburg, ikke passer på noget af det info som man kan finde her på nettet. Derfor beder jeg nu om hjælp hos jer derude og måske der sidder en som netop kender denne type slæbebåd og ved hvad det rigtige navn, så kan den blive døbt om og lavet færdig.

7
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Styren
« Dato: April 05, 2014, 22:11:00 22:11* »
Har set at flere efterhånden bruger styren til opbygning af styrehuse/overbygninger/kraner på modellerne, men hvor tykt matriale bruger man f.eks til at bygge styrehus af, har set på Modelskibet.dk at pladerne jo fåes i forskellige tykkelser.

8
Teknik / LED-modstand
« Dato: Marts 29, 2014, 03:31:22 03:31* »
Skal have loddet modstande på nogle Led's, men er i tvivl om at modstanden skal vende bestemt, da der jo er malet forskellige farvet ringe på den. Da jeg er en helt grøn novice på det område, så vil jeg høre jer kloge folk om råd inden jeg klistrer det sammen med loddekolben.

9
Teknik / 2 motorer
« Dato: Marts 19, 2014, 16:08:17 16:08* »
Har et spørgsmål ang. skibe som har 2 skrueaksler og derved 2 motorer, skal motorene have samme omløbsretning eller skal de løbe hver sin vej, nu ved jeg jo at der er skruer til H. og V..
Næste spørsmål er så om man kan nøjes med 1 fartregulator eller skal de have hver sin, altså 2.

10
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Lidt nyt til værftet.
« Dato: Marts 17, 2014, 20:30:28 20:30* »
Kom idag til at købe lidt projekter (4 stk)til værftet, så nu kan jeg med god samvittighed sige at min ordrebog er fyldt i de næste mange måneder. Fik mig købt mig
1) Motoryachten "Sea Star" fra BB/DMI et ældre byggesæt men intakt og ikke påbegyndt.
2) Slæbebåden "Zwarte Zee" fra BB, hvor skrog er lavet men mangler at få lavet overbygningen færdig og malet, alt fulgte med til det.
3) Slæbebåden "Smit Rotterdam" fra BB, er delvis færdig samlet, men mangler alle fitting og byggeplan, så er køber til det hvis nogle har disse ting.
4) Fragtskibet " Akademik N Vavilov", er kun skroget som er hjemmebygget, men dog med tegningen til at lave overbygningen osv, men skroget er lavet færdig og fået fiber, mangler dog maling, men et stort skrog på 140 cm i længden og fint bygget.

Så nu er det min egen skyld hvis man kommer til at kede sig fremover, med disse skibe og de tegninger som Christian skaffede mig, plus de andre jeg i forvejen havde af projekter og ideer, så må jeg erkende at det er en fantastisk hobby vi har os :)

11
Generel debat om fiskeskibe / kutter / Gl. byggeplan over Nordkap
« Dato: Marts 14, 2014, 18:06:42 18:06* »
Kan svagt huske fra min barndom at BB´s Nordkap byggesæt så anderledes ud end det der sælges som Nordkap idag. Dengang var styrehuset mindre og der var ikke den overbygning samt redningsbåd over hækken som byggesættet har idag og dengang lignede Nordkap mere de kuttere som jeg kan mindes fra Hirtshals havn. Vil derfor høre om man kunne være heldig at nogle af jer ligger inde med den gamle plan over Nordkap eller ved hvor den kan fåes henne, ved at det var omkring først i 80´erne at dette byggesæt blev solgt, men dengang havde jeg hverken evner eller nok lommepenge til at gå i krig med sådan en opgave.

12
Generel debat om modelskibe / modelbåde / 1,5 mm krydsfiner
« Dato: Marts 13, 2014, 23:18:16 23:18* »
Ved nogle hvor man kan købe 1,5 mm tykt krydsfinerplader, da de skal være større end dem på 300x500mm som man kan købe hos modelskibet, skal bruge en plade som skal være minimum 850mm lang og gerne mere, kan kun finde små stumper af plade i den tykkelse i de forskellige hobby shops og min lokale trælast kan kun skaffe finerplade i 4mm som det tyndeste, håber på af en af jer kloge og flinke folk ved hvordan jeg klare det problem :)

13
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Tidsrøver ;-)
« Dato: Marts 02, 2014, 19:35:41 19:35* »
Faldt over den engelske side for modelbyggere som hedder, www.modelboatmayhem.co.uk og hold da op der er noget at se på af alle mulige fartøjer, til jer som ikke kender siden, så må jeg advare om at der snildt kan smutte et par timer på at følge folks byggerier, men tro mig at det er det værd, god fornøjelse :)

14
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Liberty
« Dato: Februar 27, 2014, 21:31:09 21:31* »
Fandt et fremtidigt bygge emne ved at rode lidt på nettet idag, faldt over en byggeplan med spanterids og detaljerede tegninger på et WW2 Liberty skib, selv om at det var et masse produkt af krigen, synes jeg alligevel at det er et flot skib med fine former og man kan undlade kanonerne hvis det skæmmer for meget, så venner om to-tre år skulle der gerne stå sådan et på mit værft *music*

15
Tips & Tricks til RC både / Styring
« Dato: Februar 25, 2014, 20:43:13 20:43* »
Jeg vil staks starte med at sige at jeg intet ved om RC andet end til en elektrisk bil som jeg fik som knægt, og nu er jeg igang med at bygge en større båd som gerne skulle kunne komme ud på vandet. Mit spørgsmål er så om ikke man kan bruge styringeng fra en RC bil til at styre sit skib, da jeg ikke har brug for flere kanaler til div. ekstraudstyr og kun skal kunne sejle frem/bakke og styre roret til højre og venstre. Er nok klar over at det vil kræve en kraftigere motor til skruen og momont til at drive den rundt, men resten skulle vel så godt kunne bruges, da den servo som drejer forhjulene på bilen, vil kunne bruges til roret. Grunden til at jeg spørger er dels fordi at jeg intet aner om RC og er blevet foræret 2 gamle fjernstyrede biler som jo kunne slagtes til formålet, kan se at hovedmotoren i bilerne og servomotoren er styret fra en printplade og fylder ikke alverden og batteri enheden er på 9,4 volt. Ved nogle af jer om det er muligt at bygge til og kan det holde til at sejle en halv times tid i ny og næ, kunne jo være fedt hvis det kunne rettes til, man kan vel altid skifte delene ud til noget bedre, hvis man bliver helt bims med at sejle :), så kom med jeres bud, alt er kærkomment

Sider: [1] 2