projekter > Projekter

RNLI Alice Upjohn

(1/7) > >>

SHR:
Hej brugere af Skala modelskibe

Her på siden vil jeg fra tid til anden, skrive lidt om bygning af RNLI Alice Upjohn

Jeg blev bidt af denne model, da jeg for nogle år siden så den på forside af en brochure fra BECC model accessories (www.becc.co.uk), det var designet og farverne der trickede mig.
Så var det igang med søgning på nettet, byggesættet fandt jeg i England, hos Metcalf Mouldings (har senere solgt virksomheden).

Lidt historie.
Alice Upjohn var stationeret på RNLI stationen i Dungeness, der ligger ud til den Engelske kanal lidt syd for Dovre.
Den er en af de i alt 14 der blev bygget af Rother klassen. Rother klasse er en viderudvikling, baseret på de erfaringer man fik fra Oakley klassen, der blev bygger i alt 26 af denne klassen.
Originalen er dobbelt skroget og udstyret med to Ford Parsons 4 cylinder diesel motorer, der udviklede 52 hp, og havde en maximum fart på lidt over 8 knob og en cruising fart på ca. 7 knob.
Den er bygget i 1977 hos William Osborne i Littelhampton, og kostede 130,000 pund, og var i tjeneste fra 1977 til 1992 hvorefter den blev solgt til New Zealand. Den skulle i dag være i privat eje i Christchurch.
Ønskes yderligere oplysninger om RNLI´s historie og Rother samt Oakley klassen, kan bogen  Oakley Lifeboats af Nicholas Leach  ISBN 0-7524-2784-9  anbefales.

tica:
Spændende projekt ser frem til en god byggetråd.

Alice Upjohn har sin egen FB side https://www.facebook.com/Ex-RNLI-Alice-Upjohn-203814436385647/ desværre død ejeren sidste år og der er ikke nævnt noget om nyt ejerskab.

SHR:
Beklager, at der mangled billede I første indlæg, skulle lige have styr på teknikken.
Her er et billede af modellen som Metcalf Mouldings har lavet.

SHR:
Her er den originale RNLI Alice Upjohn oplagt efter endt service.

SHR:
Jeg har været så heldig, at finde og besøge søsterskibet J. Reginald Corah, der var stationeret i Swanage fra 1975 til 1991.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version