Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Timekeeper

Sider: [1] 2
1
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Sv: kran slanger
« Dato: Januar 18, 2019, 10:57:07 10:57* »
Sidst jeg var på hobbymesse (Kjellerup - sidste år, købte jeg noget helt tynd monteringsledning (blød). Det var kun en smule tykkere end WW-tråd. Det var vist nogen modeltogs-folk der solgte det. Jeg ville have det til maste-installation og lignende.

2
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Sv: adolp bermpohl
« Dato: Januar 16, 2019, 11:59:30 11:59* »
Jeg voksede op på Rømø, hvor Redningskrydseren Adolph Bermpohl, var flittig gæst. Og før det, dens forgænger H.J. Kratschke. Bermpohl er nok mest kendt for ulykken der skete under en orkan i 1967, hvor hele besætningen under en redningsaktion omkom. I det tyske modelbyggerforum RC-modellbau-schiffe.de findes der mange byggeprojekter, der omhandler Adolph Bermpohl, med mange gode billeder - også om hvordan hækporten er udført.

3
Teknik / Lodning i Messing
« Dato: Oktober 10, 2015, 23:09:58 23:09* »
Mange loddekolber har den "fejl", at varmelegemet sidder oppe i røret, flere cm fra loddespidsen (bl.a. Weller). Det giver det resultat at hvis man lodder på noget, der "suger" meget varme ud af spidsen, kan spidsen blive så kold at tinnet stivner, indtil varmelegemet "finder ud af" at den skal levere varme. Dernæst leverer den så meget effekt at temperaturen i spidsen kan stige så meget at flus'en i tinnet forkulles, og man får en "kold" lodning, og måske endnu værre. Hvis man lodder på et print kan temperaturen blive så høj, at baner løsner sig fra underlaget. Det skal siges at jeg selv har haft en blå Weller, og har været meget glad for den.
  For et par år siden købte jeg på ebay, den nok bedste loddekolbe man kan få, brugt for ca 1600,-kr. En Metcal MX-5000. Den har den fordel at loddetemperaturen bestemmes af den loddespidsserie du køber, samt at varmelegemet er en del af spidsen, siddende mm fra loddebadet. Og temperaturen kan ikke komme så højt op at flus'en bliver ødelagt. Bagsiden er så at spidserne er dyre.
  Problemet med loddekolber med temperaturregulering, bortset fra placeringen af varmelegemet, er at hvis man ikke kan få det til at lodde ordentligt, så skruer man uvægerligt op for temperaturen, indtil man kan få det til at virke. Men ens loddetemperatur bør ikke overstige ca 250 grader C (blyholdig) - (blyfri ca 30 grader højere). Loddetin smelter ved ca 183 grader C.

4
Projekter / Samka
« Dato: Juli 23, 2014, 20:48:26 20:48* »
Ved Allahs skæg og Jesus hellige tekstiler !  Der er edderbrandbrølemig en lille forskel i størrelse !!!

5
hvilket skrog / model / Glasfiber forstærkning
« Dato: Juli 18, 2014, 18:09:04 18:09* »
  Hvis man bruger polyester kan man desuden lave sin egen spartelmasse, der helt sikker går i spænd med polyesteren og glasfiberen. Når man har sin blandede polyester, kan man komme omtrent lige dele "glasballoner" og "talkum" i ( jeg kan ikke huske det præcise blandingsforhold, men det kommer sig ikke så nøje ). Derved får man en spartelmasse, hvor man selv kan styre hvor tyk eller tynd den skal være.

6
oplysninger om træf samt udstillinger / RC-Parken holder åbent hus!
« Dato: Maj 14, 2014, 18:52:33 18:52* »
Det lyder fantastisk !!  Det kunne jo være meget sjovt.

Men lige et lille spørgsmål !!

Hvad er RC-Parken ??

7
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Opløsning af lim.
« Dato: April 18, 2014, 13:44:45 13:44* »
Jeg er selv i gang med at skille en gammel admiral ad. Der er lavet nogle fejl da den blev bygget. Disse fejl har gjort at skrogpladerne er revnede. Så jeg gør et forsøg på at starte forfra. Nå - men det var jo limen vi kom fra ! Denne her er limet med en form for PolyUrethanlim - eller skum. Med det resultat at lige så snart jeg har lavet et snit i limfladen, med en kniv, så kan jeg lige så forsigtigt brække det fra hinanden. Det holder ikke ret godt.
  Og hvis der er brugt Cyanoacrylatlim ( sekundlim ), eller mange former for Epoxylim, så slipper de forbindelsen hvis man opvarmer tingene til over 70 grader.

8
Teknik / LED-modstand
« Dato: Marts 29, 2014, 22:41:05 22:41* »
Det med at bruge et skema kan godt være vildledende. I mange tilfælde vil det nok gå godt nok. Men lysdioder har deres nominelle lysstyrke ved forskellige strømstyrker. Hvis du som jeg har mange gamle lysdioder liggende i skufferne, så har mange af dem deres lysstyrke ved en strøm på 20 mA, mens de fleste nyere kun bruger 2-3 mA. Det er så længe vi snakker om røde lysdioder. Grønne og gule bruger generelt samme strøm, men spændingen over dem kan variere lidt. Røde, gule og grønne ligger i området 1,5-1,8 V. Hvide er mindre effektive og skal have en en lidt højere spænding. Og som skrevet står - de skal ALTID have en formodstand. Den optimale metode til at finde den rigtige modstand, vil være at have en strømforsyning med strømbegrænser og strømmåling. Eller have et multimeter sat til strømmåling sat i serie med den valgte formodstand og lysdioden. Så kan du sikre dig at du ikke rister sagerne.

9
Generel debat om fiskeskibe / kutter / Gl. byggeplan over Nordkap
« Dato: Marts 16, 2014, 19:50:12 19:50* »
  Jeg kiggede lige i nogle af mine gamle modelkataloger fra 70'erne. Der var en årrække, hvor begge modeller blev solgt. Progress modellen hedder i mine kataloger "Progress 5".

10
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Liberty
« Dato: Marts 11, 2014, 15:13:40 15:13* »
Jeg har også kigget lidt på sådan et Libertyskib. Jeg fandt også Arthur M. Huddell. Det kunne altså godt være meget interessant at bygge. Men jeg ville lave det i 1:72. Jeg har en type VII tysk u-båd i 1:72 liggende. Det ville være ret cool at have dem stående over for hinanden på hylden - "Naturlige Fjender".

Bjørn

11
Opbygning samt forevisning / Spejlvende spanterids
« Dato: Marts 11, 2014, 14:54:37 14:54* »
Lige en ting mere.

Hvis kopiering af billeder er deaktiveret, eller du har en pdf-fil, kan man lave en "printscreen". På maskinen jeg sidder ved hér hedder funktionen (knappen) "prtsc". Den kopierer hele skærmbilledet til udklipsholderen. så man finder den bedste version af det billede man ønsker, og får det så vidt muligt til at fylde hele skærmen, og laver så en printscreen. Dernæst åbner man et billedbehandlingsprogram - åbner et nyt billede, der er stort nok til at rumme screendump'et ( 72 dpi ). Så trykker man [ctrl-v] eller indsæt. så skulle screendump'et gerne blive indsat. Dernæst skal det overflødige beskæres. Man indsætter så en maske omkring det udsnit man ønsker. Derefter beskærer man med "crop to mask".
Så har man et billede man kan begynde at arbejde med. Resample til man har det i en tilfredsstillende opløsning. Igen kopiere det ind på et større arbejdsareal, Lave en mirror funktion, så man får hele spanteridset osv. osv.

12
Opbygning samt forevisning / Spejlvende spanterids
« Dato: Marts 11, 2014, 14:39:07 14:39* »
Jeg har ikke prøvet, direkte at bearbejde en PDF-fil, men screendump'et til en billedfil vil ikke være nogen dårlig idé ( eksempelvis til jpg ).
  Hvis du så hiver det ind i et billedbehandlingsprogram som Corel Photo Paint eller Adobe Photoshop kan du behandle det i alle ender og kanter. Ved at indlægge en lineal ( insert ruler ) som hjælpefunktion kan du hele tiden holde øje med størrelsen. Man kan der også ofte sætte et referencepunkt på et vilkårligt sted i billedet ( set origin ). Ved så at bruge resample-funktionen, kan du ændre størrelsen og også opløsningen af billedet. Man kan også bare bruge at trække i hjørnerne af billedet. Det vil beholde den samme opløsning på billedet, og blot ændre størrelsen på pixels. Det kan være udmærket, hvis man et billede i høj opløsning, og blot skal lave nogle småjusteringer, men det har man som oftest ikke fra et screendump

13
oplysninger om træf samt udstillinger / Model og Hobbymarked i Hanstholm
« Dato: Marts 07, 2014, 14:04:02 14:04* »
Hmmm! Det var måske værd at overveje !

Man kunne jo håbe på lidt godt vejr, så man kunne få en fin køretur.
Det der var for nogle uger siden i Aars var i hvert fald ret spændende. Dér var Servicechefen også tilstede, hvor han bl.a. delte stand med én der havde nogle meget smukke selvbyggede miniaturemotorer.
 Og så var der alt det andet: Fjernstyrede lastbiler, biler, landbrugsmaskiner, fly. Og så alt det øvrige: Modeltog, Plastmodeller, modelkøretøjer m.m.

Udstillingen var fin, selv om jeg synes at entréprisen var lidt vel høj i forhold til størrelsen af udstillingen ( 70,-kr). Det er samme pris, som når man er til stumpemarked i Herning eller Fredericia. Men jeg fik købt en smule værktøj, og en temmelig billig "type VII-C" 1/72 plast u-båd's byggesæt, så det var godt nok.

-Bjørn

14
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Liberty
« Dato: Marts 04, 2014, 18:23:06 18:23* »
Jeg ville rent personligt mene at en skala 1:72 ville være bedre. Det ville give lidt større muligheder f.eks. med figurer, materiel og lign. Men ok - den ville så havne på 187 cm. Ellers så skal man nedad - til 1:87 ( tog H0 skala ). Der er der også muligheder - ca 155 cm.

15
Generel debat om modelskibe / modelbåde / kran slanger
« Dato: Februar 17, 2014, 20:18:41 20:18* »
Hvis det skal være meget småt, så vil jeg sige WireWrap tråd ( ca. 1 mm Ø ), hvor du trækker lederen ud.

Sider: [1] 2