Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - haustrup

Sider: [1]
1
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Abachi finer?
« Dato: September 13, 2017, 12:57:47 12:57* »
Er der nogen af jer der ved hvor man kan finde abachifiner i 1,8x1000xmin.100mm?
1,8 er den tykkelse som Billing har brugt altid, men de kan pudsigt nok kun levere længder på 880mm, og jeg skal bruge noget der er lidt længere.

2
Efterlysning / Ukendt model fra Billing Boats?
« Dato: August 19, 2015, 17:24:26 17:24* »
Jeg har i et katalog fra Billing Boats set en model af en speedbåd ved navn Comet, som jeg ikke er stødt på nogensinde.
I kataloget, hvor forsiden er Norske Løve, er angivet at den har nr. 524, og størrelsen er L:52, B:20 og H:12,5.
Er der nogen af jer der kender denne model?
Hilsen
Steffen

3
Efterlysning / Fittings Niels Juel
« Dato: Marts 15, 2015, 21:46:28 21:46* »
På tegningen til Niels Juel fra Billing Boats er der nogle numre på fittings til spillet som jeg ikke har kunnet "afkode" eller finde i de mange Billings kataloger som jeg har. Er der nogen af jer der evt. genkender numrene og kan oplyse hvad tingene hedder samt evt. mål på dem, og/eller om de måske har fået andre numre.
Det drejer sig om:
F 373
F 410
F 415
F 595
F 603

4
Tips & Tricks til RC både / Billing Boats vinduesrammer mv.
« Dato: Januar 28, 2015, 13:52:49 13:52* »
Billings vinduesrammer ser ud til at være fremstillet af rundt messing der er fræset i profil, for det meste i en T-profil eller en U-profil, og dernæst bøjet i facon til de konkrete vinduer, dørrammer og vindspejl.

Hvordan har de kunnet bøje disse profiler uden at de tilsyneladende "flader ud/åbner sig" under bøjningen, eller i hvert fald kun i yderst minimal grad? Jeg går ud fra at de har haft en matrice eller lignende for at opnå ensartetheden i størrelserne, men hvordan har de kunnet styre selve bøjningsstedet?
Eller er det bare så simpelt at det har matricen sørget for?

Det sker jo ofte af vi mangler enkelte vinduesrammer, og da jeg har en hel del større rammer, som har samme profil som Billings, men som jeg ikke kan genkende hvilken model de tilhører, så var det måske en mulighed for at kunne fremstille de rammer jeg mangler, hvis der er en mulighed for at kunne bøje dem selv uden matrice.

De større rammer tilhører hverken Billing, DMI eller VHT modeller, så hvis nogen af jer ved hvem der har brugt de samme messingprofiler til andre modeller, så hører jeg gerne om det.

5
Efterlysning / DMI model SPEED
« Dato: Oktober 22, 2014, 13:33:20 13:33* »
Jeg søger efter tegningen til DMI's SPEED - det er den model der var beregnet til Viking 2,5 motoren - er der måske én af jer der ligger inde med den eller en kopi, så er jeg meget interesseret. Jeg har godt nok et skrog til den, og vil derfor gerne have tegningen til samlingen også.

Dette indlæg er ikke længere relevant, for jeg havde faktisk et komplet byggesæt liggende i samlingen

6
Generel debat om færger / DMI Autofærge
« Dato: Oktober 09, 2014, 16:16:27 16:16* »
Er der nogen af jer der har en ide om hvilken færge DMI's Autofærge kunne være, eller i hvilken skala den evt. kan være?
Måske er det en frit opfundet færge, selvom jeg har fundet adskillige der ligner både lidt og meget.

7
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Transport Jylland-Sjælland søges
« Dato: Februar 21, 2014, 11:48:37 11:48* »
Hej
Jeg skal have en sejlbåd, Robbe Comtesse, transporteret til Sjælland, men da jeg ikke lige kommer derover i den nærmeste fremtid, så vil jeg høre om én af jer evt. skal til Sjælland og passerer Vejle på vejen derover?
Jeg leverer den gerne et andet sted i nærheden af Vejle, hvis det kan hjælpe på mulighederne.
Sejlbåden behøver ikke blive leveret et bestemt sted på Sjælland, hvis blot den kan stå et sted derovre nogle dage, så vil min bekendt gerne hente den, næsten hvorsomhelst.
Mange hilsener
Steffen

8
Teknik / Hvilken type skrue
« Dato: Juli 26, 2013, 15:22:00 15:22* »
Jeg har ofte funderet over hvordan man finder den rigtige skrue til sit skib.
Er der nogle gyldne regler, eller er der visse specifikationer der kan antyde det, eller er det blot at forsøge?
Det sidste kan jo blive lidt kostbart hvis man ønsker gode messingskruer
Det kan både være mht. størrelse, men også ting som eks. stigning og 3 eller 4 bladet

9
Efterlysning / Hvad kaldes......?
« Dato: September 12, 2011, 19:12:23 19:12* »
Jeg vil gerne spørge om én af jer ved hvad den officielle betegnelse er for den "gangbro" som eksempelvis findes på forsiden af overbygningen på Flyvefisken, men som jeg også har set på Artesania Amsterdam, og som formentlig bruges til vinduespudsning?
Jeg har fundet mange forskellige betegnelser, men synes ikke selv at den "rigtige" er der, eks. udhæng, fremspring, afsats, gesims, trinbræt, gelænder, gangbro.
Hislen
Steffen

10
Bemaling af modeller / Kender du farven og malingen?
« Dato: August 19, 2011, 20:45:20 20:45* »
Så kunne jeg godt bruge lidt hjælp igen. Denne gang omhandler det to farver, som jeg har ledt lidt efter, men hvor jeg ikke ikke rigtig har kunnet finde "den rigtige", så måske har en af jer en god idé.

Den ene er den orangeagtige farve som moderne redningsbælter har?
Den anden er den rødbrune mønje farve som mange skibe bruger som bundmaling?

Har nogen af jer en god idé?

Til redningsbæltet er en penselmaling, eks. i de små dåser tilstrækkelig. Til mønjen er jeg mest ude efter en færdig spraymaling, men andet som kan bruges med en airbrush er jeg også interesseret i.

11
Opbygning samt forevisning / Balsa til skrog?
« Dato: August 01, 2011, 11:22:27 11:22* »
Hej. Er der nogen af jer der har erfaring med balsa  - er det stærkt nok til et skibsskrog?
Balsa er jo velegnet til fly, sikkert på grund af vægten, og tilsyneladende forholdsvist stærkt til dette formål - måske fordi det bliver behandlet - men jeg ved det ikke - men nu har jeg hel del liggende i 2 og 3mm og er i gang med at planlægge en fragter på knap 1 meter, hvor skroget under alle omstændigheder skal beklædes med en tynd flasfiber måtte udvendigt, så derfor hører jeg gerne om jeres erfaringer.

12
Opbygning samt forevisning / Beklædning af skrog
« Dato: December 05, 2010, 22:13:39 22:13* »
Er der én af jer der ved hvilken forskel det skulle gøre om man starter listebeklædningen af et skrog fra bunden eller fra oven?

Jeg har set at Billing meget tydeligt gør opmærksom på at eks. Mary Ann skal beklædes fra oven, hvorimod Billing i gamle dage, med den mindre kutter Gina, udtrykkeligt skrev at det skulle ske fra bunden.

Det undrer mig hvis netop det skulle betyde så meget en forskel at det er nødvendigt at skrive om det, når nu byggevejledningen tekstmæssigt ellers er yderst begrænset.

13
Tips & Tricks til RC både / Udskiftning af bov thruster
« Dato: December 02, 2010, 16:38:00 16:38* »
Bov thrusteren på min Flyvefisken kører ikke rundt. Den er ikke groet fast, men uanset volt, så kan motoren ikke trække den rundt, så mon ikke motoren er kaput, og derfor skal jeg have det afmonteret, men helst uden at skulle male skroget igen.

Det er typen med en "flap", men desværre (og ikke af mig!) er skruerne der samler enheden monteret fra stævnsiden, og der kan man ikke komme til med noget som helst. Jeg har ikke rigtig lyst til at  prøve at bore skruen ud fra den spidse ende med håndkraft, da skruen jo sidder i plastic, og et håndholdt bor smutter jo let, så hvordan får jeg den ud?

Jeg har overvejet at skære røret over, for så senere at kunne montere den igen, eller en ny ved at lime rørene sammen igen, men også her er der meget lidt plads.

Dog har jeg i den forbindelse hørt omtalt, at man kan skære røret over med en tynd tråd, som man ligesom kan save/skære med. Er det noget én af jer véd noget om, evt. har noget liggende eller véd hvor en sådan tråd evt. kan købes?

Eller er der én der har en anden god idé, så hører jeg gerne om det?

14
Efterlysning / Hvem kender Osgaard & Olsen?
« Dato: April 27, 2010, 19:16:28 19:16* »
*hmm*I min søgning efter tegninger til to fragtskibe, Riberhus og Axelhus, som DFDS har bygget på Helsingør Værft i 1951 har Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg oplyst, at deres model af "Axelhus" er bygget af Osgaard & Olsen.
Er der nogen der kender dette firma?
Jeg har tidligere fået hjælp af et medlem og har fået en tegning i 1:100, men vil gerne vide mere om den model som Kronborg har, og som er i 1:75

Sider: [1]