Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Frands Frandsen

Sider: [1]
1
Generel debat om krigsskibe / Marinehjemmeværnet / MT17 fra DMI
« Dato: Juni 01, 2015, 19:30:16 19:30* »
Hej fra Frands

Jeg vil lige fortælle lidt om mit projekt, som jeg kører ved siden af bygningen af min Schnellboot S100.
Vores datter kom glædestrålende hjem til os fra et loppemarked bærende på en pose med indhold.
Det var en "gave til hendes far" jeg tog noget der lignede en modelbåd op af posen! i bunden af posen lå der en masse løsdele der var knækket båden.

Normalt spørg man ikke om prisen på en gave, men jeg ville lige hører hvor meget vores datter var blevet snydt :(
Ganske rigtig - Der er en kræmmer her i Danmark som stadigvæk går og griner:)
Hun havde købt båden for 100,-kr. Så måtte jeg lige smile lidt og fortælle hende, at næste gang hun fandt et sådant emne måtte hun kun give max 50.-kr.

Jeg kikkede ned i båden og rystede på hovedet: motoren var rustet sammen, stævnrør og propel sad uhjælpelig fast, roret ligeså.
Overdækket lignede noget fra sidste krig.

Jeg startede med at skære overdækket fri for, at se hvor mange flere ulykker der var under dæk, det var heldigvis ikke så galt, så jeg besluttede, at begynde min restaurering.
Som jeg tidligere har fortalt, er jeg nybegynder inden for modelbygning og har aldrig prøvet, at restaurerer et sådant vrag før.
Så jeg starte med, at finde ud af hvilke model jeg havde fat i.
Jeg fandt et katalog fra DMI fra 1961 hvor prisen var 13.75 kr. for samlesættet.
Så fandt jeg hjemmesiden Skalamodelskibe.dk hvor jeg så, at Christian havde en tegning over sættet.
Så startede opgaven :)
Her viser jeg lige en billedserie fra starten, senere kommer der flere billeder af forløbet :)

Mvh. Frands

2
Projekter / Schnellboot S100 af Frands Frandsen
« Dato: April 30, 2015, 15:51:09 15:51* »
Jeg hedder Frands Frandsen og for et stykke tid siden var jeg inde på jeres hjemmeside og her så jeg alle jeres flotte skibsmodeller, jeg kan se, at der er meget jeg skal lærer endnu.  Jeg er helt ny i faget som modelbygger, men jeg har interessen og tålmodigheden, så jeg håber i vil hjælpe med gode råd og vejledning.
Jeg vil gerne fortælle lidt om mit projekt som hedder Schnellboot S100.
Hvorfor vil jeg bygge en Tysk Schnellboot S100 fra 1944.
Jeg har i flere år gået og tænkt på at blive modelbygger, jeg kunne ikke beslutte mig for om jeg skulle bygge et RC fly eller båd.
Jeg må erkende, at jeg er blevet ældre og det, at styrer et RC fly kræver hurtige reaktioner og hvis man ikke har det er katastrofen total og man må bygge et nyt fly. Så valget blev en RC båd, men det skulle jo ikke være et fragtskib, det måtte godt gå lidt hurtigere, så var det, at jeg faldt over den Tyske Schnellboot S100.
Det var et slankt skib med mulighed for indbygning af 3 motorer og så var det et skib med en barsk historie.
Så derfor kastede jeg mig ud i min første bygning af en model.
Jeg vil nok blive smilt af, fordi jeg valgte, at købe et plastik kit fra Italeri 1/35. Men som skrevet var det mit første projekt, så jeg regnede med, at få hjælp, fra de færdigstøbte plastdele. Næste projekt bliver så, måske bygget af træ.
Siden har jeg fået en gammel model fra DMI, at typen MT17 som var i en meget dårlig forfatning. Den er jeg også ved at reparerer (modellen er bygget af træ)så jeg er i gang med min videreudvikling.  

Lidt historie om Schnellboot udviklingen fra 1916 til 1945
De Tyske Schnellboot startede under 1 Verdenskrig i 1916 hvor de blev anvend typisk til bevogtning.
Men i 1917 blev der udviklet 4 både alle med maskinkanoner. Derudover blev 2 af bådene udstyret med en bov torpedorør. De fik alle 3 motorer af samme type som sad i Luftskibene, bådene kunne opnå en fart på ca. 30 knob med en sejl tid på 5-7 timer.
I 1918 blev der bygget yderligere 15 både til den Kejserlige Flåde.
Skibsværfterne som byggede disse både var Lürssen, Oertz, Naglo og Roland
Efter 1 Verdenskrig arbejdede man videre med Schnelboot typerne, men under sløringsnavnet ”civile”  besætninger og uden våben.
Så den første ”schnellboot” efter 1 Verdenskrig hed Oheka 1 og videreudviklingen hed Oheka 2 og de lignede en ganske almindelig Yacht, men sjovt nok var begge både med 3 motorer og regningen til disse både blev betalt af private Amerikanerne.
 
Grunden til dette hemmelighedskræmmeri  skyldes Traktat af Versaille, som begrænsede hvilke skibe Tyskland måtte bygge efter 1 Verdenskrig.
Den første ”rigtige Schnellboot” kom i flåden i 1930 den havde 3 Daimler-Benz 12 cylinder benzin motorer efter flere ”skjulte betegnelser” kom den til sidst til at hedde S1.
Dens højeste fart var 34 knob. Så i 1934 blev S1 udrustet med 2 stk. bovtorpedorør og en 20 mm Flak kanon.
I 1933 var man kommet frem i rækken til S6. Det var den første båd med Diesel motor 3 stk. MAN l-7 firtakt men den kunne skyde en fart at 32 knob.
Den næste serie S10-13 fik en ny udviklet Daimler-Benz 16 cylinder 4 takt V-motor (MB502) med disse motorer kunne man komme op på 36,5 knob.
Rigsmarinen blev i omdøbt til Krigsmarinen. I 1939 fik Lürssen-værftet ordre på at bygge yderligere 24 Schnellboot.
Under krigen blev der videreudviklet forskellige ting (Lürssen efekten) som fik den totale hastighed op omkring 45 knob, så det var det hurtigste fartøj under krigen.  
Der blev under krigen bygget 216 stk. Schnellboot.
Det kan tilføjes, at Danmark købte 19 af de overlevne Schnellboot efter krigen og sejlede med dem op i 60’erne, men det er en hel anden historie.
Hvis man er interesseret i en meget mere udførlig historie og billede dokumentation, kan jeg kraftig anbefale, at se på nedenstående link udarbejdet af Karl Scheuch.
 Jeg er gode venner med Karl Scheuch, han har iøvrigt sejlet med Schnellboot  Jaguar typen (efter krigen), han er helt fantastisk, han har fortalt mig rigtig meget om de tyske Schnellboot igennem tiden.
http://www.s-boot.net/kontakt-dk.html
http://www.marinemuseum.de/

Det var lidt om mig og bådenes historie jeg vil nu vise lidt at byggeprojektet når jeg lige får styr på hvordan jeg indsætter billeder, så fortsættelse følger :)

Mvh
Frands

Sider: [1]