Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - jangroth

Sider: [1] 2 3 4
1
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: April 01, 2017, 07:14:23 07:14* »
Citér
Thomas41 skrev:

Hej Jan,
Spændende at se, hvor flot og "anderledes" din model bliver, i forhold til min egen. (Jeg skal nok lægge nogle billeder op senere). Interessant med din messing fittings. Har du efter pudsning lakeret dem?
Efter 28 år, er alle mine messing stumper blevet godt og grundig mørke, så jeg vælger at male det meste.
Også interessant at se den flotte båd, du har på kabystaget. Jeg selv må - hvis jeg skal være tro mod Skoleskibet anno 1989, som jeg bygger - montere den sureste og mest mølædte livbåd, man kan forestille sig. Efter min tur på togt 75, blev den vistnok smidt ud.

mvh
Thomas


Hej Thomas..
jo tak... ;) Nu er det jo fra en anden tråd du ved at jeg pudser mine fittings i brasso, men ja.. har ikke gjort det, men overvejer faktisk at lakere dem, for at de ikke skal oxydere, og dermed blive sorte med tiden.. Det er jo fuldstendig umuligt at komme til at pudse dem når skibet er færdig..  Nogle af fittingsene vil dog blive malet.. f.eks. alle dem til rebstigerne bliver malet sorte.. Er i øvrigt gået i gang med at lakere bunden af skroget og de bejdsede ting, og det spiller bare max.. Sån noget som broen får en dejlig rødlig glød.

Der findes jo rigtig mange versioner efterhånden af det skib, eftersom mange vælger ligesom dig, at bygge fra det år som man var med skibet, og skibet har jo gennemgået meget store forandringer, siden det blev søsat i Nakskov d. 19 nov 1933.
Mange skibe er jo bygget i en tid hvor sociale medier ikke fantes, og det er begrænset hvad der er af gode billeder af de forskellige moddeler på nettet, og vil da kun opfordre folk der læser dette og som har en model af skoleskibet, gå på fb at gå med i gruppen https://www.facebook.com/groups/460704997603846/ som er en gruppe kun for skoleskibet fra billing boat, og læg nogle billeder og historie op.

2
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: Marts 25, 2017, 07:58:47 07:58* »
Her er så grunden til at ting ikke er sat fast.. :|

Jeg var så træt af måden jeg fik lavet bagenden på, at jeg har gået og samlet energi til at lave det om.
Så nu er det lavet rigtig.. :)

Så liste blev skåret af, skrog spartlet og malet, nye lister på og så få det malet hvidt igen..

Igen ikke efter tegning, da den nye liste er lavet af 2,5 mm halvrund plastik, og buen over er jo kun med som klistermærke..

Så nu kan jeg komme videre med de sidste mørke lister på bagenden, og få det hele lakeret, så der kan komme fine koøjer i med vindue.. :D

3
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: Marts 25, 2017, 07:41:28 07:41* »
Ja.. det er ikke fordi tråden er død, ting tager bare lidt tid.. :D

Man bruger jo faktisk ret meget tid på at opdatere denne tråd, med download af billeder, konvertere og komprimere..
Siden Jul er der ik sket så meget, da jeg har haft gang i nogle andre projekter, men lidt er der sket.
Alting er bare sat på løs, da skibet skal på hovedet i gør det om afdelingen.. :|

Men først lidt om det der sket..
Jeg bruger lidt mørkere farver en skibets originale farver, og det er fordi jeg kan li den effekt det giver sammen med de messingting som ikke skal males.

Men nu kan i jo selv se og sige hvad i mener om det.. Den farve jeg bruger som bejse,  er den samme, den er bare fortyndet på de lysere dele, og når det får noget lak, syntes jeg farven kommer helt til sin ret, (grund farve på styrhus samt indvendigt på broen og hus til rat), har kun lavet prøver, og der er ikke noget af dette som er lakeret endnu.

4
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Forslag til opbygning af vant
« Dato: Marts 22, 2017, 15:33:33 15:33* »
Fed detalje med maling.. med hensyn til bemaling har gelænder mm ændret farve i årenes løb.. I dag er det igen brunt, men en noget lysere en det på de gamle billeder..
Jeg har jo med vilje undladet at male messing tingene, for at give skibet lidt bling effekt, da det jo er nr 1 i den nye serie.. DE får liiiige lidt brasso så de ser pene og skindende ud.. :D Der er også andre ting jeg vælger at give en anden farve, for at give det et fedt look.. Men sån er vi modelbyggere jo forskellige og fokuserer forskelligt

5
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Forslag til opbygning af vant
« Dato: Marts 22, 2017, 07:09:15 07:09* »
Hej Thomas.. tak tak, jeg stor nyder det også og kan lave mange ting derude.. ;)
Er kommet lidt videre, har bare ikke fået opdateret tråden, skal liiiige have en sidste detalje med, da jeg har lavet bagenden af skibet om, da jeg fik lavet noget sjusk sidste år.. og det kan vi ikke have.. :D
Der er lagt lidt ud på https://www.facebook.com/groups/460704997603846/ som er en gruppe kun for skoleskibet fra Billing boat.

Fed video, lad os få nogle flere af dem for os uvidende, som aldrig har sejlet med sådan et skiv.. :)

6
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Forslag til opbygning af vant
« Dato: Marts 19, 2017, 07:40:15 07:40* »
Velkommen til..

28 år... jamen så har jeg god tid.. :D Har været i gang i 6,5 år nu med mit.. Og kigger også lidt nervøst på tegningerne og
alle de snore og syntes det ser noget uoverskueligt ud.. Men det er jo bare at tage en af gangen, og se hvor det går henad..

mvh Jan

7
Generel debat om ( ikke RC ting ) / Billing Boats
« Dato: Januar 04, 2017, 08:34:31 08:34* »
Sidste nyt..

Fra efterårets begyndelse og til nu, har man produceret 10.000 byggeset, men de har jo også noget at skulle indhente.. :D
Elbjørn som jo kom ud i handel på det danske marked før jul efter lang tids venten, blev hurtigt udsolgt.. Der blev lavet 200 set og man har nu lige startet yderligere produktion på 500 set.

Så man må sige at selv om Kent har gået og skrantet en del sidste år ( fik konstateret kræft i maven og blev opereret ) har de formået og holde gang i biksen.. Talte med Kent i mandags og han er igen en glad mand med et positivt syn på livet.  

så mon ikke der snart er byggeset til alle igen.. :)

8
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: December 28, 2016, 16:30:49 16:30* »
Det er som om det kniber lidt med koncentrationen *helplees*

Træder lidt vande og har ikke det helt nødvendige drive i dette projekt lige pt, men lidt sker der da. Ved godt at det sker i perioder på større projekter, og det bare er en tid som skal overståes.. Det hjælper jo hellere ikke at tvinge sig selv ud i færdiggørelse, for så bliver det noget hø.. Men har dog tilbragt det meste af dagen i dag i det kreative rum, dog med en lidt lang middagspause. :D Men dælme om jeg ikke også skal arbejde her mellem jul og nytår..:|

Lidt fra den sidste måneds nuseri.

Og ja.. motorbåden har fået træbund indeni, og der skal laves en lille bænk i midten

Nu passer de forskellige ting, og jeg er gået i gang med at lægge lister på de 2 udhæng.. :)

Af en eller anden årsag er mine nye billeder lavet om til jpeg.. I guder altså det her it tager tid *bugs* De billeder jeg henter fra icloud kommer hjem i jpeg format, og når jeg gemmer billederne på pc, kan jeg ikke vælge jpg format.. Hvad sker der..?? Har hentet en konverter og lavet dem til png..

9
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: December 17, 2016, 06:00:52 06:00* »
Ja.. jeg er i live endnu.. :D
Der sker lidt i byggerummet... meget lidt.. det er kun lidt tid af gangen, som hovedsageligt er gået med at male småting, klar til montering.. Og hver gang jeg får den ide, at det er jeg ikke sikker på jeg vil lave, stopper jeg.. For så bliver det ikke godt nok.. :| og det vil jeg senere fortryde.. så enten eller.. B) Regner med at give den fuld gas igen i juleferien..

10
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: November 30, 2016, 07:32:27 07:32* »
Citér
Per Rise skrev:

Spændende at følge dit projekt med Skoleskibet, som jeg i øvrigt selv er i gang med at bygge. Er dog ikke nået så langt som dig.

Min store udfordring lige nu, er at lave rækværk med messingtråd. Jeg finder det svært at lave nogle pæne drej og buk, specielt når der er 3 tråde og holdere, at holde styr på.

Har du nogle gode tricks til det pæne arbejde som jeg kan se kun kan lave.


uuuuuuhh tak for de pæne ord..:D

1. Man skal ikke sætte holderne fast, hvis man vil lave det i et stykke..
2. Lav den ene, ja.. det tager tid, og skal laves om mange gange for at få det rigtige drej, men tråden er heldigvis nem at arbejde med, så sætter du alle holderne på tråden og setter dem løst på plads, for at se om alle hjørner er som du vil have dem.
3. så laver du 2 tråde mere magen til den første, altså kopier den ved at lægge dem du laver ovenpå den første.. tape den første fast til bordet..
4. når alle tråde er lavet, kører du alle holdere på, og begynder at montere holderne. Start med at lime hjørnerne fast, så har du stadig mulighed for at rette til, og de øvrige holdere kan du lime fra bunden af. Tynd cyano som løber ind i hullet og fastgør

Der er måske andre måder at gøre det på, og det var ikke helt den måde jeg brugte, men vil være den måde jeg gør fremover :D

11
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: November 16, 2016, 12:21:08 12:21* »
Fandt dette på Martec's fb side
Det ku jo godt se ud som der en bænk midt i båden.. Også ikke mere

12
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: November 16, 2016, 10:07:48 10:07* »
Citér
Jannie skrev:

Er det den motorbåd der ligger midt for, agter på kabyshuset? Så ved jeg det ikke. Alle bådene på kabyshuset var anderledes da jeg var med. Prøv at kigge i det store billedarkiv på skoleskibet-danmark.dk. under togt 92 er der et par billeder af båden.


Ja.. det var jo så ikke til den store hjælp.. De billeder havde jeg googlet mig frem til..:)
men tak for svaret.. *tup*

13
Projekter / Skoleskibet Danmark scala 1/75 speciel edition
« Dato: November 16, 2016, 07:26:45 07:26* »
Citér
Jannie skrev:

Så må jeg jo indrømme at projektet startede i 1993. Jeps... helt tilbage i forige århundrede ;-) Så har der selvfølgelig været lange perioder hvor intet er sket på grund af pladsmangel, uddannelse, børn osv, men nu hvor børnene er blevet til et par store teenagere og den ene er på vej hjemmefra, er der blevet mere tid. Det er rigtig dejligt og hvem ved. Måske bliver der simpelthen også tid til at lave en tråd i forum :-)


Hej Jannie.

Skal lige bruge lidt ekspertise hjælp her..
Motorbåden.. Kan det passe der kun er en bænk agter, og de resterende passagerer skal stå op inkl styrmand.
Den var jo pakket ind i presenning den dag jeg var der, og finder ikke mange billeder af den.

De små detaljer skal jo med.. :D

14
Generel debat om modelskibe / modelbåde / søges..
« Dato: November 09, 2016, 07:24:02 07:24* »
Citér
servicechefen skrev:

Hej Jan

Det plaststøb kan jeg godt hjælpe dig med!

Mvh.  Christian


Smukt.. så må jeg jo en lille hyggetur til nibe.. *lol*
Havde også tænkt, hvis ikke Christian kunne hjælpe, er der ingen der kan hjælpe..:D

15
Generel debat om modelskibe / modelbåde / søges..
« Dato: November 06, 2016, 18:34:20 18:34* »
Da jeg nu har brugt 2 af mine døre til den nye nedgang foran maskinhuset, mangler jeg 2 til kabyshuset.
Jeg måtte jo bruge 2 af dem da de 2 som skulle have været i den nedgang, var mindre.. Det var en dobbelt dør, som jeg skar over og brugte til den tilbygning hvor nødgenerator er..

Er der nogen som ligger inde med det?

De hedder F 741/A

Her er lidt billeder med størrelsen

Sider: [1] 2 3 4