Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Bjarne Abel

Sider: [1]
1
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Statsisbryderen Elbjørn
« Dato: Februar 24, 2014, 18:27:37 18:27* »
Her er så et billede af is bryderen Elbjørn

2
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Statsisbryderen Elbjørn
« Dato: Februar 23, 2014, 18:18:39 18:18* »
Jeg beklager men kan  åbenbart ikke finde ud af at oploade billeder herinde, til gengæld ser det ud til at det går ret godt med at kopiere teksten flere gange.

Det var så ingen succes.....

3
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Statsisbryderen Elbjørn
« Dato: Februar 23, 2014, 18:10:34 18:10* »
Jeg fik lyst til at bygge en af vore isbrydere inden de helt er forsvundet.  Staten har jo besluttet at Danmark ikke længere skal have statsisbrydere da de folketinget vel formoder at vi ikke får flere isvintre.

Jeg besluttede mig for at bygge ELBJØRN som jo er reddet for de næste mange år, da den ligger som restaurationsskib i Ålborg havn.  Dog har den i sagens tjeneste undergået en del forandringer, men vi har den da for eftertiden.

Jeg har ikke kunnet finde nogen tegninger så mit udgangspunkt har været de billeder jeg har kunnet finde samt jeg kender længden og bredden.  Jeg har bygget den i karton og i str 1:100

Jeg synes at den er blevet ganske vellykket.

Det er muligt at se en hel billedserie af isbryderen på min blog: færgemodeller

4
Generel debat om kartonbyggede skibe/både / Kartonbyggede både
« Dato: Februar 20, 2014, 16:59:45 16:59* »
Hvor er det morsomt at se at andre end jeg bygger skibe i karton.   Jeg har faktisk anvendt 1mm karton glittet på den ene side til det meste af skibsopbygningen og anvender så 2 og 4 mm. til mellemdæk.  Ved større modeller anvender jeg en bund af spånplade således at den er solid.

På mindre færger har jeg også anvendt sammenlimede 4mm.  karton så færgen bliver som var den bygget af træ.

Karton er let at arbejde med og det går derfor meget hurtigere end hvis man arbejder i andre materialer.
Slutresultatet er som i orden.

5
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Så kom jeg også med her.
« Dato: Februar 20, 2014, 15:48:59 15:48* »
Jeg vil foreslå at kigge ind på min blog og de fotos der:  færgemodeller

Den er temmelig omfattende. Startede med billeder af mine modeller, men det ene river det andet med sig så nu er der lidt om alt....Hilsner Bjarne

6
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Så kom jeg også med her.
« Dato: Februar 20, 2014, 13:59:16 13:59* »
Mit navn er Bjarne Abel og jeg er nok ikke helt ukendt da jeg har bygget en del modeller og har deltaget i en del hobbyudstillinger.
Selvom vi er ligesindede befinder jeg mig nok i en niche i forhold til de fleste af jer.

Jeg bygger mine modeller i karton i størrelse 1:100 eller 1:87. Alt bygges som vandliniemodeller.  Jeg har bygget en del færger til modeljernbanefolket og har en blog på nettet hvor jeg præsenterer mig selv og mit byggeprogram.

Jeg har bygget færger så lange jeg kan huske, men blot en en gang i mellem.  Efter 2007 gik jeg imidlertid amok og byggede 8 ens modeller af færgen Langeland - dog i en modificeret udgave tegnet af Jens Bruun Petersen i Hobbybladet i 1980.

Derefter har hobbyen taget over og jeg har bygget færgen Morsø 13 gange, færgen Lolland 5 gange, DSB færgen Kong Frederik lX er bygget 2 gange og mit lille skibsværft har hele tiden noget i gang.
Lige nu har jeg 2 DSB IC færger Kronprins Frederik, samt DSB færgen Prinsesse Benedikte på beddingen.

Jeg fik en omtale i bladet Søfart og kom derved i kontakt med et rederi hvor jeg sidste år byggede 5 modeller af deres skibe, og med foreløbig to mere i ordre.

Jeg kalder mig Modelskibsværftet og kan med stolthed sige at der ingen krise er på mit værft.
Mine færger og skibe hader berøring med vand !!!   Et lidt abstrakt forhold til deres naturlige miljø, men sådan er det.

Sider: [1]