Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - JLJ

Sider: [1]
1
Hej Finn.

Hvis din fræser stadig er til salg vil jeg gerne købe den.

Mvh. Jørn Lien Jacobsen

2
Salg / Caldercraft 'Imara' byggesæt. SOLGT
« Dato: Marts 13, 2021, 12:44:52 12:44* »
Komplet og urørt byggesæt fra Caldercraft af slæbebåden 'Imara'.
Meget detaljeret, omkring 1000 løsdele. Hovedsageligt støbte fittings.
Nypris UK: 5.300,- (DK: 5.900,-)
Endvidere medfølger:
2 stk. Caldercraft 900T motorer. Nypris UK: 270.-/stk. (DK: 579,-/stk.)
2 stk. Caldercraft messingskruer. Nypris 230,-/stk. (RAB -147-25A og 26A)
2 stk. detaljerede redningsbåde (langt mere detaljerede end kittets), Quaycraft 1:32 16ft. Dinghy. Nypris 173,-/stk.
2 stk. RB Model Ø41mm og Ø54mm rat ('pænere' end kittets). Nypris 115,- for begge.
Nypris i alt: 6.760,-
Sælges samlet for 3200.-

Her er nogle billeder fundet på nettet:
https://1drv.ms/f/s!AiLoBDhET9mNpWvJRZRNQlrnW4Bb

3
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Syning af sejl
« Dato: Marts 06, 2017, 01:00:44 01:00* »
Hej alle.
Jeg kom i tanke om, st jeg havde startet dette emne for efterhånden et stykke tid side. Vil blot fortælle, at jeg var heldig at få syet nogle fine sejl af en flink kollega. Resultatet kan ses på billedet.

4
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Problemer med Graupner Navy V15R
« Dato: Februar 14, 2016, 11:16:35 11:16* »
Som det kan ses på Carstens seneste indlæg var han så venlig at invitere mig hjem til sig for en gennemgang af anlægget. Tusind tak for din hjælpsomhed overfor en helt fremmed!
Jeg har nu bestilt den yderligere hardware og håber problemet dermed bliver løst. Jeg kan i øvrigt oplyse, at jeg nu har prøvet med en 'kineser ESC' jeg fik hjem i al hast: den kunne heller ikke give nok strøm til sejlservoerne. Har dog bestit et par stykker mere af forskellig slags til at eksperimentere med.
Jeg vender tilbage med resultatet af installationen af den nye hardware.

Mvh.
Jørn

5
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Problemer med Graupner Navy V15R
« Dato: Februar 06, 2016, 17:54:48 17:54* »
Tak for jeres indlæg og svar.
Jeg synes jeg lige ville orientere om mine sidste oplevelser. For at komme videre købte jeg en Graupner Navy V30R. Da den blev tilsluttet kørte servoerne pænt, men desværre fungerede motorstyringen ikke ordentligt. En række høje biplyde sporadisk fra motoren når strømmen blev tilsluttet, af og til begyndte motoren at køre lidt sporadisk rundt uden at senderen blev rørt, kun nogle få gange reagerede den rigtigt på fart-sticken, men ikke med neutral (motorstop) i stickets midterposition, og noget hakkende. Uheldigvis fik jeg lagt noget på arbejdsbordet, der kom til at blokere lidt for den ene servos snoretræk, og da jeg drejede på servoens regulator stoppede den brat, hvorefter V30 ESC'en ophørte fuldstændigt med at fungere, ingen strøm til hverken motor eller modtager. Over i bunken med ødelagte ESC'ere.
For at det ikke skal være løgn købte jeg også en regulator fra modelbau-regler.de, en AS12/75RW. Den kører motoren som en drøm, men det går ikke godt med servoerne. Når man drejer på en af knapperne til en servo, kører servoen underligt sporadisk både frem og tilbage, selvom man kun drejer én vej på senderen. Efter at have stået og hakket lidt frem og tilbage forsvinder strømmen til modtageren, som så skal genstartes for at oprette forbindelse igen.
Jeg stopper nu mit eventyr med fjernbetjening til efterhånden en del tusinde kroner. Ærgerligt min model ikke kommer ud at sejle, men den er nu også flot bare at have stående!

Mvh. Jørn

6
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Problemer med Graupner Navy V15R
« Dato: Januar 31, 2016, 20:11:52 20:11* »
Hej Carsten.

Tak for dit svar.
Ja, ESC'en blev faktisk meget varm. Så varm, at jeg faktisk var lidt betænkelig.

Servoerne er 3 stk. Graupner ECO II (stall cuttet 0,3-0,35A, working current 2,5-3,3A) til sejlene, og et stk. Robbe Futaba S3003 til roret.

Prøvede at fjerne den røde ledning og tilslutte ekstern strømforsyning som du beskrev. Det gav liv til modtageren igen, men ESC'en var død, intet liv i motoren.

Jeg skal lige huske at nævne, at jeg ikke har kørt med alt tilsluttet og i funktion; her ved det sidste nedbrud var kun servoerne tilsluttet, og kørte max 2 ad gangen.


Hej 'Servicechefen'.

Også tak til dig for svar.
Mine ESC'er var også meget varme. Jeg købte hele anlægget samlet i forretningen Modelskibet og lod den sammensætte anlægget; jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om jeg har fået en underdimensioneret ESC.

Kan nogen anbefale en ESC som kan trække ovenstående uden at blive meget varm?

Mvh. Jørn

7
Generel debat om modelskibe / modelbåde / Problemer med Graupner Navy V15R
« Dato: Januar 31, 2016, 16:18:06 16:18* »
Hej alle.

Lad mig starte med at fortælle, at jeg er totalt nybegynder hvad angår radiostyring og for så vidt også bygning af modelskibe. For ca. halvandet år siden fandt jeg et byggesæt af Colin Archer hos en forhandler i Norge, et byggesæt der ellers på det tidspunkt ikke blev lavet af Billing Boats mere. Nu er den bygget, og radiostyringen skulle indbygges. En Graupner mx-16 sender, en GR-16 modtager, en Navy V15R controller og et Graupner 12V/7Ah blybatteri blev indkøbt. Motoren er en Power 755/40. Dertil 4 servoer, 3 til sejl og en til ror.
Og så kom problemet eller problemerne:
Den første Navy V15R fungerede slet ikke. Efter ombytning hos forhandler virkede det hele, alt blev indstillet som jeg ville have det, men efter måske 30 minutters sammenlagt brug døde controlleren, idet den ophørte med at give strøm til modtageren. Jeg havde imidlertid købt en ekstra controller magen til til mit næste projekt, og kunne derfor montere den. Men ak, efter omkring 20 minutter stod også den af med samme fejl. 3 defekte Navy V15R controllere ud af 3 mulige; er det simpelthen noget bras?

8
Opbygning samt forevisning / opbygning af dæk
« Dato: Marts 16, 2015, 06:23:21 06:23* »
Hej. Jeg har forsøgt mig med en anden metode til at få de sorte striber i dækket. Materialet Milliput Black (en to-komponent epoxy) er supernemt at arbejde med (minder nærmest om modellervoks), og er nemt at påføre. Og ikke nok med det, efter påføringen kan overskydende materiale fjernes med en fugtet, finfibret klud (inden det er hærdet), eller man kan slibe det væk. Helt sikkert den nemmeste metode jeg har prøvet indtil nu.

9
Generel debat om sejlbåde / sejlskibe / Syning af sejl
« Dato: November 12, 2014, 06:47:57 06:47* »
Er der nogen der kender eller har kendskab til en dygtig syerske der kan lave sømmene på et sæt sejl til en Colin Archer (den store)?
Det kræver dygtighed og akkuratesse at lave de mange dobbelte, parallelle sømme, så jeg forestiller mig det vil være en fordel hvis det er en der har prøvet det før og ved hvad det drejer sig om. At tilskære sejlene og folde og lime kanterne er ikke noget problem, men syningen af sømmene tør jeg ikke gå igang med (og har heller ikke en symaskine!).
På nettet har jeg fundet en engelsk forhandler(nylet.co.uk), som tilbyder at sy og levere et færdigt sæt sejl, men han viser ingen billeder af det færdige produkt, så man ved ikke helt hvad man får for pengene (ca. 3.400 kr!). Er der nogen der har kendskab til ham og hans sejl?
Jørn

10
Tips & Tricks til RC både / RC styring af sejl på BB's Colin Archer
« Dato: November 04, 2014, 07:44:58 07:44* »
Tak Viggo, det var en stor hjælp. Nu ved jeg nogenlunde hvordan jeg skal udføre det, og vil prøve at lave en arbejdstegning, hvor jeg tilpasser en demonterbar plade med det hele på. Tak for hjælpen!
Jørn

11
Tips & Tricks til RC både / RC styring af sejl på BB's Colin Archer
« Dato: November 01, 2014, 10:49:04 10:49* »
Hej alle.
Kan nogen hjælpe med uddybning/gode forslag til montering af sejlvinder og lineføring? Den medfølgende skitse i byggesættet er meget lidt detaljeret, og slet ikke nok til en nybegynder som mig. Jeg har købt alt der skal bruges til RC-anlægget hos Modelskibet.dk, men er lige nu gået lidt i stå. Kan det overhovedet lade sig gøre at lave det som vist i BB's diagram? Jeg vil være meget taknemmlig for hjælp! Jørn

Sider: [1]