Forfatter Emne: Skalamodelskibe.dk Regler.  (Læst 9010 gange)

tidligereadmin

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 838
    • Vis profil
Skalamodelskibe.dk Regler.
« Dato: Juli 30, 2008, 20:47:44 20:47* »
Regler for debatforum

1. Support - hvordan?
2. Replikboksen.
3. Søg - og du skal finde...
4. Ét problem i hver tråd.
5. Brug en sigende overskrift.
6. Beskriv dit problem grundigt
7. Undlad dobbeltpostering.
8. Finder du svaret, så skriv det.
9. Tal pænt!
10. Vi er alle startet fra bunden.
11. Ansvarsfraskrivelse.1. Support - Hvordan ?
Som hovedregel yder sidens Administratorer ikke support baseret på emails eller personlige beskeder eller via Instant Messaging. Så lad være med at skrive til dem direkte, om spørgsmål som lige så godt kan stilles i debatforum.
De fleste brugere har det på samme måde, så det henstilles, at udvise samme opførsel overfor alle.


2. Replikboksen
Replikboksen er ikke beregnet til support-spørgsmål. Den er beregnet til korte, præcise bemærkninger og skal bruges som et værktøj for fællesskabet, ikke som en erstatning for debatten.
Det anses ikke for passende, at benytte replikboksen til at "skynde" på et svar i debatten.

3. Søg - og du skal finde...
Husk før du skriver om et problem i debatten, at bruge søgningen, både i artikler og debatten, for at se, om andre har oplevet det samme og om der måske allerede er en løsning på dit problem. På den måde letter vi debatten og genbruger svar, og det sparer tid.


4. Ét problem i hver tråd
Husk; ét problem i hver tråd i forum! Du må oprette alle de tråde du vil, og hvis du laver én tråd hvori du opremser flere problemer bliver det MEGET hurtigt MEGET uoverskueligt.


5. Brug en sigende overskrift
Beskriv kort hvad dit problem omhandler. Undlad overdreven brug af store bogstaver; det giver indtryk af at du "råber". Undlad som hovedregel også at skrive "Hjælp!"; "Hjælp ønskes"; "Hjælp mig lige...". Det siger intet om dit spørgsmål, og ser tåbeligt ud, og du risikerer, at folk som kan svare dig, ikke gider at åbne dit spørgsmål.


6. Beskriv dit problem grundigt
Husk, at få alle oplysninger med, når du fremlægger et eller andet problem. Det gør det meget nemmere at svare præcist i første forsøg, og det motiverer også dem der læser dig spørgsmål til at forholde sig konstruktivt til dit problem.
Husk også, at debatforum ikke er en "chat" og at "chat-sprog" egner sig dårligt til problembeskrivelse.

Hvis du citerer andre, så brug
Citér
-knappen til at omslutte det citerede tekst.
Hvis du indsætter php- eller html-kode i dit indlæg, brug [code]-knappen til at omslutte dit kode, så præsenterer det sig bedre og du risikerer ikke at hele siden ombrdes ved lange kodesætninger. Husk at "disable smiley" når du indsætter kode!
Se også artiklen om indlæg i forum


7. Undlad dobbeltpostering
7a Det hjælper ikke at du poster dit problem i flere tråde i debatforum. Når det bliver gennemskuet, og det bliver det hurtigt, så bliver folk bare irriterede over det, og Administratorer vil, når det opdages, slette dublerede indlæg.

7b Du kan dog bumpe din tråd hvis du ikke har fået svar, dvs. lave endnu et indlæg i din tråd, så den bringes i fokus på forsidens oversigt igen, men tidligst 24 timer efter sidste indlæg!
P.S. "Bump" er forkortet engelsk for "Bring up my post"

7c Hvis du kommer i tanke om noget du skulle have skrevet, lige efter at have lavet en et indlæg, eller hvis du vil rette noget, så brug Ret-knappen, øverst til højre over dit indlæg.
Lad være med, at lave endnu et indlæg. Det ser tumpet ud, og giver indtryk af et forvirret indlæg, og fylder desuden helt unødigt.

8. Finder du svaret, så skriv det
Det er ikke usædvanligt, at man efter at have spurgt i forum, selv finder svaret på sit spørgsmål. I så fald, så skriv hvad svaret er, så andre kan have glæde af det. Undlad bemærkninger som "Glem det, jeg har selv fundet ud af det...", det giver bare unødigt fyld.

9. Tal pænt!
Husk, at bevare en sober tone i dine indlæg. Undlad at bande. Fornærmethed hører ikke til her. Først og fremmest fordi det ikke er rimeligt at blive fornærmet over, at nogle fritidsaktivister og brugere ikke pr. omgående svarer på ens problem.
Moderatorerne i forum har fuldmagt til at slette indlæg, og hele tråde, hvis de skønner det nødvendigt
Hvis du har et problem med en anden bruger, eller administrators sprogbrug over for dig, så kontakt en (anden) administrator, og sagen vil blive taget op i admin-forum. Svar ikke igen i tråden.
Ellers er der risiko for "mudderkastning" og det tolereres ikke, og der bliver som sagt slået ned på det med den hårde censur-kniv.

10. Vi er alle startet fra bunden
Undgå nedladenhed. Der findes ikke dumme spørgsmål. Alle er på et tidspunkt startet fra bunden.


Punkterne 9 og 10 gælder naturligvis også for Kommentarer og for Shoutboksen.

Overholder du disse regler vil vi altid have en rigtig god side!
I modsat fald vil sidens administratorer tage fornødent action. Om nødvendig kan vi blive nødt til at udelukke, eller helt slette brugere, som ikke kan finde ud af, at opføre sig som beskrevet herover.

11. Ansvarsfraskrivelse.
Skalamodelskibe.dk er en åben kommunikationsplatform og Skalamodelskibe.dk er derfor ikke ansvarlig for brugernes oprettelse af tekst, billeder, videoklip mv. som måtte krænke tredjemands rettigheder.

Sådanne oprettelser vil derfor omgående blive slettet.

Husk at ovenstående brugerbetingelser er lavet for at sikre dig den bedste oplevelse på Skalamodelskibe.dk. God fornøjelse!


Mvh
TEAMET
Skalamodelskibe.dk


Text udarbejdet af www.php-fusion.dk
[